Fener mi, Galatasaray mı? işte tüm ayrıntılar

Fener mi, Galatasaray mı? işte tüm ayrıntılar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dünyanın sayılı derbilerinden sayılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak. Tüm gelişmeler burada olacak.

Kadıköy'deki dev derbide 376. randevu yine büyük heyecana sahne olacak. Lider Fenerbahçe ile haftaya dördüncü sırada giren son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev derbiyi FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak Kemal Yılmaz, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ve Deniz Çoban görev alacak.
MUHTEMEL 11'LER
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, dev derbide ki muhtemel 11'leri şöyle:
"FENERBAHÇE: nbsp;Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Emre, Mehmet Topal, Meireles, Sow, Webo ve Kuyt"
"GALATASARAY: nbsp;Eray, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Aydın, Bruma, Burak ve Drogba"

DÜNYANIN EN GERGİN DERBİSİ
Fenerbahçe-Galatasaray maçları dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak gösteriliyor. Bütün dünyadaki 'en gergin' ve 'ölüm riski' olan derbiler 'footballderbies.com' tarafından taraftarların oylarına sunuldu. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, dünyadaki en büyük 30 derbi arasında 9.4 puanla ilk sırayı aldı.
376. RANDEVU
Fenerbahçe ile Galatasaray, tarih boyunca 375. kez karşılaştı. İlk kez 1909 yılında Papazın Çayırı'nda özel maç ile başlayan ezeli rekabetten günümüze kadar nefes kesen mücadelelere sahne olundu. İki takım arasında oynanan 375 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin 142 galibiyetle sarı-kırmızılı takıma üstünlüğü göze çarpıyor. İki takımın son 10 karşılaşmasında Galatasaray 4 galibiyet alırken, Fenerbahçe ise 3 galibiyetle sahadan ayrıldı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
İTALYAN TEKNİK ADAM MANCINI İLK DERBİSİNE ÇIKACAK
Galatasaray'da İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig'deki ilk derbisine çıkacak. Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından takımın başına getirilen Mancini, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Lig'in de çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet gördü. Süper Lig'de son 3 maçını kazanan sarı-kırmızılı takım, Mancini yönetiminde çıkacağı ilk derbiden de galibiyetle ayrılarak seriyi sürdürmek istiyor.
BURAK YILMAZ'IN 'DALYA' HEDEFİ
Süper Lig kariyerinde 99 golü bulanan sarı-kırmızılı forvet Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçında gol bulması durumunda "dalya" diyecek. Bu sezon forma giydiği 10 maçta 4 kez ağları havalandıran Burak Yılmaz, sarı-lacivertli takım karşısında da skor üreterek "100'ler Kulübü"ne girmeye çalışacak.
ERSUN YANAL İÇİN KRİTİK SINAV
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bugün Kadıköy'de yapılacak Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesi sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal için ayrı bir anlam taşıyor. Fenerbahçe'nin başında ilk sezonunu geçiren Yanal, geçmişte çalıştırdığı kulüp takımlarıyla, Galatasaray'a karşı pek de başarılı sonuçlar elde edemediği göze çarpıyor.
Ersun Yanal'ın geçmişte çalıştırdığı Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor, ligde Galatasaray ile yaptığı 21 müsabakanın sadece 3'ünü kazanırken, 11 kez mağlup oldu, 7 kez de berabere kaldı.



BU DERBİYE KALP DAYANMAZ
Süper Lig'in 11. haftası nbsp;bu akşam müthiş bir derbiye sahne olacak. nbsp;Lider nbsp;Fenerbahçe nbsp;ile haftaya dördüncü sırada giren son iki sezonun şampiyonu nbsp;Galatasaray, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. nbsp;Derbiyi büyük taraftar desteği altında oynayacak lider Fenerbahçe, rakibini yenerek aradaki puan farkını 9'a çıkarmak amacında. Kadıköy'de 14 yıla yakın süredir maç kazanamayan Galatasaray ise taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceği derbide bu şanssızlığına son vererek, zirve yarışında puan farkını 3'e indirmeyi hedefliyor.Sezon başında oynanan TFF Süper Kupa'da gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar normal süresi golsüz sona eren maçın uzatma bölümünde 99. dakikada Didier Drogba'nın golüyle sezona kupa ile başladı. İki takımın teknik direktörleri Ersun Yanal ile Roberto Mancini'yi Türkiye'de ilk kez karşı karşıya getirecek dev maç öncesi Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Alper Potuk forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop'un yanı sıra, Fernando Muslera ile Wesley Sneijder'in sakatlıkları nedeniyle derbide forma giymesi beklenmiyor. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan'ın da sakatlıkları bulunuyor. nbsp;

104 YILLIK REKABETTEN TARİHİ NOTLAR - TIKLAYIN

'BU MAÇA KALP DAYANMAZ' (HASAN SARIÇİÇEK'İN DERBİ YORUMU)

DERBİ BERABERE BİTER (ÜMİT KARAN'IN DERBİ YORUMU)


'YA FARK OLACAK YA DA TARİH YAZILACAK' (BAHADIR ÇOKİŞLER'İN YAZISI)

DERBİ HAKEMİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ


DÜNYANIN EN GERGİN DERBİSİ
Fenerbahçe-Galatasaray maçları dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak gösteriliyor. Bütün dünyadaki 'en gergin' ve 'ölüm riski' olan derbiler 'footballderbies.com' tarafından taraftarların oylarına sunuldu. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, dünyadaki en büyük 30 derbi arasında 9.4 puanla ilk sırayı aldı.
Fener zaferi gören tek adam Kerimoğlu
Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda daha önce Kadıköy'de Fenerbahçe galibiyeti gören futbolcu yok. Antrenörlerden Tugay Kerimoğlu 1999'da 2-1 kazandıkları maçta 68. dakikada oyuna girerken, Taffarel kadroda yer almamıştı.
Aysal'ın derbide yüzü gülüyor
Ünal Aysal döneminde Beşiktaş ile 7 kez karşılaşan Galatasaray, biri hükmen olmak üzere 4 kez sahadan galip ayrıldı, 2 kez berabere kaldı, hiç yenilmedi. Fenerbahçe ile de 8 maça çıkan sarı-kırmızılılar 4 galibiyet 2 beraberlik, 2 de yenilgi aldı.
Yıldırım zaferlere alışık
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığı döneminde Galatasaray ile yaptığı 44 maçtan 19'unu kazandı, 14'ünü kaybetti, 11 kez de berabere kaldı. Yıldırım dönemindeki maçlarda Fenerbahçe'nin 63 golüne, Galatasaray 56 golle cevap verdi.
nbsp;Fener mi, Galatasaray mı? işte tüm ayrıntılar

nbsp;Fener mi, Galatasaray mı? işte tüm ayrıntılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...