Fatma Girik'e ne oldu? İşte son durum

Fatma Girik'e ne oldu? İşte son durum

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Fatma Girik, trafik kazası geçirdi. Sanatçının son sağlık durumu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Usta sanatçı Fatma Girik'ten öğle saatlerinde üzen bir haber geldi. Ünlü sanatçı trafik kazası geçirdi. Memduh Ğn'ğn hastane ziyaretine giderken trafik kazası geçiren Girik'in son sağlık durumu peki nasıl işte detaylar. Torba Mahallesi'nde yaşayan ünlü oyuncu Fatma Girik, beraber yaşadığı Memduh Ün'ü hastanede ziyarete giderken yolda trafik kazası geçirdi. Ortakent kavşağında meydana gelen trafik kazasına 3 araç karıştı. Zincirleme trafik kazasında Umut Aydın yönetimindeki 06 FE 4648 plakalı otomobil aniden firen yapınca, arkasından gelen Fatma Girik'in kullandığı 34 LA 828 jip de aniden firen yaparak durdu. Bu esnada Uğur Demirsoy'un kullandığı 34 HD 3966 plakalı otomobil de Fatma Girik'in aracına arkadan çarptı. Girik'in, çarpmanın şiddeti ile sürüklenen aracı bir ağaca vurdu. Kazayı ucuz atlatan usta oyuncu, boynunda ve kolunda hafif ağrılar olduğunu belirtti. Kazayı anlatan Girik, "Öndeki araç durunca ben de durdum. Arkadan gelen araç bana çarptı, benim arabam da sürüklenerek ön taraftaki arabaya çarptı. Kolumda ve boynumda biraz ağrı var, hastaneye gidip göstereceğim" dedi. Sürücüler, kaza raporu tutulduktan sonra birbirlerine sarılarak ayrıldılar.


FATMA GİRİK KİMDİR?
Hayatı ve kariyeri
İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün'le tanışıklığı Girik'in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.




180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.




Filmografi
Ana madde: Fatma Girik filmografisi
Aldığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]
1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı
1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Büyük Yemin, en iyi kadın oyuncu
1. Adana Altın Koza Film Festivali, 1969, Ezo Gelin, en iyi kadın oyuncu
3. Adana Altın Koza Film Festivali, 1971, Acı, en iyi kadın oyuncu
35. Altın Portakal Film Festivali, 1998, Sürtüğün Kızı, yaşam boyu onur ödülü
18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü
Plakları
Yeşilçam'ın en üretken olduğu dönemler olan 1960'lı ve 1970'li yıllarda Fikret Hakan'dan Suzan Avcı'ya , Yılmaz Köksal'dan Hülya Koçyiğit'e kadar onlarca sinema oyuncusu müzik plakları dordurmuşlardı. Bu plak yapma furyasına Fatma Girik'te katıldı ve birkaç 45'lik plak da o doldurdu. Bu plaklar şunlardır:
1965 - Aguş / Aşka Şepke - Serengil 10010
1975 - Aşk Düğümü / Su Sızmazdı Aramızdan - EMI Plak 1251

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...