Eş Şebab'ın Somali'de eğittiği 700 terörist Kenya'ya girdi

Eş Şebab'ın Somali'de eğittiği 700 terörist Kenya'ya girdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Somali'de binlerce masum insanı katleden terör örgütü Eş Şebab, kanlı saldırılarını Kenya'da sürdürmek için harekete geçti.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre,  Eş Şebab tarafından bir yıldır eğitime tabi tutulan Kenya asıllı 700 kişi, terör saldırıları düzenlemek üzere Somali'ye girdi. Kenya makamlarının teröristlerin saldırı düzenlemesine engel olmak için gerekli tedbirleri aldığı ve Somali'den Kenya'ya giriş yapan militanlarla mücadele edecek güce sahip olduğu belirtildi. Kenya emniyet teşkilatı önceki akşam terör saldırısı düzenlemekle suçlanan Kenya asıllı 5 Eş Şebab militanının fotoğrafını kamuoyuyla paylamış ve  bu kişileri görenlerin ihbarda bulunmasını istemişti. Afrika Birliği Barış Gücü bünyesindeki Kenya güçleri, geçen eylül ayında Kenya sahili yakınındaki dağlık alanda örgüte bağlı terör hücrelerini yok etmişti. Eş Şebab, daha önce IŞİD'e bağlandığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...