Eş Şebab lideri Gudani öldürüldü

Eş Şebab lideri Gudani öldürüldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Somali'de terör örgütü Eş Şebab'ın lideri Ahmed Gudani, ABD hava operasyonunda öldürüldü.

El Kaide bağlantılı Eş Şebab lideri Gudani, 2008'den bu yana örgüte liderlik ediyordu. ABD Savunma Bakanlığı, 37 yaşındaki Gudani'nin 1 Eylül'de düzenlenen Amerikan hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Gudani'nin başına 7 milyon dolar ödül koymuştu. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da Gudani'nin öldürülmesini "Barışa doğru atılmış iyi bir adım ve ülkesindeki savaşın temel direklerinden birinin yıkılması" olarak nitelendirdi. Somali hükümeti Gudani'nin öldürülmesinin ardından, ülkede terör saldırılarının artabileceği uyarısında bulundu. nbsp;
"BAĞDADİ DE ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI
Bu arada IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Irak'ın Telafer kentine düzenlenen IŞİD saldırısında öldürüldüğü belirtiliyor. İnternet sitelerinde Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ceset fotoğrafı yayımlanırken haber bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...