Ermenek'teki maden faciasında 2 mandencinin cesedine ulaşıldı!

Ermenek'teki maden faciasında 2 mandencinin cesedine ulaşıldı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Günlerdir süren yoğun çabalar sonucu dün akşam 2 işçinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerin kime ait olduğu DNA testi ile belirlenecek…

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarında 10 gün geride kalırken, dün akşam saatlerinde 2 işçiye ulaşıldığı haberi heyecana yol açtı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Maalesef 2 işçi kardeşimizin cansız bedenlerine ulaştık" dedi. Savcılığın uygun görmesi halinde 2 işçinin aileleriyle beraber DNA testine tabi tutulacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti: "Ailelerimizin, özellikle 18 işçi kardeşimizin ailelerinden tespit edilmiş bulunan 24 yakını üzerinde Başsavcılığımızın uygun görmesi halinde DNA testi yapılacak. Bizim arama kurtarma faaliyetlerimiz 24 saat kesintisiz şekilde devam ediyor. Şu anda bulunduğumuz noktada bazı problemlerimiz var, bazı yerlerde çökmeler var. Bu arada metan gazı seviyesinde bir miktar yükselme oldu. Emniyet açısından yalnızca nefeslikte bulunan arkadaşlarımızı geçici bir süreliğine dışarı çıkardık." nbsp; nbsp; nbsp; 2 işçiye ulaşıldığı haberi üzerine maden ocağına ve hastane önüne çok sayıda işçi yakını akın etti. Bölgede güvenlik tedbirleri artırıldı.
ELAZIĞ'DAN DA ÜZÜCÜ HABER
Öte yandan bir üzücü haber de dün Elazığ'dan geldi. Alacakaya ilçesinde, maden ocağında üzerine kaya parçası düşen işçilerden biri öldü, biri yaralandı. İlçeye 12 kilometre mesafedeki Sori mevkiinde, özel bir şirketin işlettiği krom madeni ocağında işçilerin üzerine tavandan kopan kaya parçası düştü. Kayanın altında kalan işçilerden Hacı Aygün (28) ocakta hayatını kaybetti, yanında bulunan Ahmet Şengül yaralandı.


CENAZELER MORGA KALDIRILDI
2 işçinin cenazesi, "ikinci başyukarı" olarak tabir edilen yerin üst kısmından çıkarılarak ambulansla devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazeler kimlik tespitinin ve otopsinin ardından defnedilecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...