Erdoğan, 'MB Başkanı Başçı'yı çağırıp konuşacağım'

Erdoğan, 'MB Başkanı Başçı'yı çağırıp konuşacağım'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben cumhurbaşkanı olarak eleştirimi yaparım. Buna kimsenin müdahale etme yetkisi yok'

Erdoğan, sık sık faizi düşürme çağrısı yaptığı Merkez Bankası'yla ilgili tartışmaya da değindi.
Merkez Bankası'nda Paralel Yapı bağlantısı mı var?
Merkez Bankası'ndaki arkadaşlarımızın paralel yapıyla ilişkili olduklarına ihtimal vermiyorum. Alt takımlarda bu tip insanlar var mıdır, yok mudur? Bunların incelemesini yaptık, yapıyoruz. Fakat karar alma mekanizmasındaki arkadaşlar için böyle bir şey söylemem. Böyle bir şey buraların bağımsızlık noktasındaki ilkeleriyle de çelişir.
Ben cumhurbaşkanı olarak eleştirimi yapabilirim, yaparım. Buna kimsenin de müdahale etme yetkisi yok. Ortada bir gerçek var, faizler düşmezse yatırıma şiddetle ihtiyacı olan Türkiye yatırım yapamaz. Nitekim bakın şu anda özel sektörün yatırım noktasında ciddi bir zaafı var. Hızlanmamız gerekiyor. İşsizlik sorununu çözmek için buna ihtiyacımız var. nbsp;
Ama Merkez Bankası 'benim görevim sadece enflasyon ve fiyat istikrarı' derse, kendi görevini anlayamamış demektir. Merkez istikrar, büyüme ve kur hareketlerini takip etmek durumundadır. Ama sen ne yapıyorsun, Cumhurbaşkanı'na ve aleyhte konuşanlara laf yetiştiriyorsun.
Yarın kur yine sıçradı diyecekler, tamam da tedbiri al. Bu konuda Merkez hassas ve tedbirli olmak zorundadır. Bu işi Batıcı güçlerin verdiği kararlara göre sürdüremez, faiz lobisinin talimatlarıyla hareket edemez. nbsp;
Merkez Bankası Başkanı Başçı ile görüşme olacak mı?
Bu arkadaşı çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, konuşacağız tabii. Ama onun bağlı olduğu sayın bakanla bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Bu milletle, girişimciyle, yatırımcıyla dalga geçmenin anlamı yok.
Onu oraya getiren, onayını veren benim. Büyük umutlarla oraya getirdik. Ama bu benim kendi görüşlerimi söylemeyeceğim anlamına gelmez.
nbsp;Merkez Bankası ile ilgili mevzuat değişebilir mi?
O artık hükümetle ilgili bir konu. Hükümet bir adım atarsa ki biz de bazı şeyler söyleriz. Ben de birikimimle müşterek bir çalışma içinde olmak isterim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...