Elektronik eşyalara taksit sınırlaması gelebilir

Elektronik eşyalara taksit sınırlaması gelebilir

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun cep telefonu ve elektronik eşya harcamalarına da sınırlama getirebileceği belirtildi.

Kredi hacminin 1 trilyon TL'ye yaklaşması ve kredi kartı alacaklarında taksit oranının yüzde 56'yı geçmesi üzerine hareket geçen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), cep telefonu ve elektronik eşya harcamalarına da sınırlama getirebileceği belirtildi. nbsp;BDDK'nın önceden de benzer bir karar aldığı ve bu karar gereği Türkiye'de akaryakıt ve gıda satışlarına taksit yapılamayacağının altı çizildi. Taksitli kredi kartı ödeme artışı listesinde liderlik yüzde 88 oranı ile market ve Avm'lerde bulunuyor. Taksitli kredi kullanma oranında yüzde 18 ile birinci sırada elektronik eşya geliyor. İkincilik ise yüzde 17 ile giyim ve aksesuvara ait. Türkiye'de kullandırılan kredilerin yüzde 33.8'ini tüketici kredileri ve kredi kartları oluşturuyor. nbsp;(sabah)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...