Efkan Ala, Kobani olaylarının bilançosunu açıkladı

Efkan Ala, Kobani olaylarının bilançosunu açıkladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Efkan Ala, 'Kobani eylemleri sonucu 35 ilde olaylar meydana geldi, 31 kişi hayatını kaybetti.'

Türkiye Suriye'de meydana gelen iç savaşta 4 yıldır kapılarını açmış durumda. Kobani'de meydana gelen olaylardan sonra 150 bin kişiye Türkiye'ye giriş yaptı. Olaylardan sonra yapılan açıklamalara baktığımızda maalesef metinler, cümleler arasına gizlenmiş, küçük kurnazlıklarla yine bu şiddet eylemleri, sokak hareketleri, aslında tamamen bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, o kurnazlıklarla desteklenir bir dil kullanılmıştır. Siyasetin konuşamayacağı herhangi bir konu var mıdır? Ana muhalefet partisi bu şiddeti yapanlarla, güvenlik güçlerini aynı kategoriye koymuştur. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.

İçişleri Bakanı Ala, "Bu olaylar sırasında, 6-10 Ekim tarihleri arasında şiddet eylemlerine katılan, bu vandalizmi memleketimize yaşatan kişilerden bin 24 şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlardan 58'i de tutuklanmıştır. Diğerlerinin soruşturmaları devam etmektedir."

35 ilde olaylar meydana geldi, 31 kişi hayatını kaybetti.
Olaylarda 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası, çocuk yuvaları, Kızılay kan merkezleri, belediye binalarının aralarında olduğu 780 bina, bütün toplam olarak da bin 113 bina yakılmış veya tahrip edilmiştir. Şiddet eylemlerinde özel araçlar, belediye araçları, ambulanslar ve polis araçları yakılmış ve toplamda bin 177 araç kullanılamaz hale getirilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...