Dünyanın en uzun adamı Kösen, dünya evine girdi

Dünyanın en uzun adamı Kösen, dünya evine girdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rekorlar kitabına giren dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen dünya evine girdi.

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Dibo ile il merkezindeki Mova Alışveriş Merkezi'nde yapılan düğünle hayatını birleştirdi. Türkiye ve yurt dışından gelen çok sayıda misafir, Kösen ve Dibo'yu yalnız bırakmadı. nbsp;Dibo ile dans eden Kösen, yaptığı konuşmada, hayatının aşkını bulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu gece düğünümüz var. Duygularımı konuşarak ifade
edemiyorum. Dünyanın en mutlu insanıyım. İnşallah en kötü günümüz de böyle olur" dedi. Köşen'in eşi Dibo da Sultan ile evlenmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Hayatımın aşkını buldum. Bu mutluluğun daim olmasını temenni ederim" diye konuştu. Düğüne katılan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kutlama mesajını çifte ileterek, Bakanın Ankara'daki yoğun işleri nedeniyle düğüne katılamadığını söyledi. Vali Cengiz, daha sonra çifte, Bakan Güler'in gönderdiği altını taktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiftin yakınları ve sevenleri de takı takmak için uzun kuyruk oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...