DSLR almadan önce iyi araştırın

DSLR almadan önce iyi araştırın

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

DSLR modellerin artık kompakt gövdeler içinde sunulmaya başlamasıyla birlikte fotoğrafçılığa olan ilgi de haliyle artış gösterdi.

Halihazırda fotoğraf çekmekten keyif alanların yanı sıra fotoğrafa ilgi duyan (Instagram dışında) ancak bir şekilde hep uzak kalmış olan kullanıcıları da fotoğrafçılığa ısıtan DSLR makineler, sadece deklanşöre basıp fotoğraf çekmek yerine enstantane, ISO ve diyafram kavramlarıyla yoğrulmak isteyenlere hitap ediyor. Bunun yanı sıra kolay çekim teknikleri ile amatörler tarafından da tercih edilebilecek yapıda olan DSLR'ler, fotoğraf konusunda zamanla ustalaşmak için ideal. Zira şimdilerde en üst seviyedeki profesyonel modeller bile kendi içinde pek çok kategori bulunduruyor. Artık kompakt boyutlarda DSLR'lar ve Micro Four Thirds (4/3) adını verdiğimiz yeni bir kategori var. Bu kategori fiyatları itibariyle de uygun olmasıyla fotoğrafa ısınmak için iyi bir fırsat veriyor. Ancak DSLR fotoğraf makinesi satın almak için pek çok kriter bulunuyor. Özellikle bu işe yeni başlayanlardansanız bazı kavramlara aşina olmalı ve satın alacağınız makineyi temelde bunlara göre değerlendirmeniz gerekli.(chip.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...