Doğum yardımı başladı

Doğum yardımı başladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanun kapsamında Türk vatandaşlarına ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL yardım yapılacak.

Çocuğu olan ailelere yönelik ilk kez gerçekleşecek "doğum yardımı" uygulaması bugün itibarıyla hayata geçti. Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 ve sonrasında çocuk sahibi olan Türk vatandaşlarına verilecek. Doğum yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışındaki konsolosluklara başvurabilecek. Kanun kapsamında Türk vatandaşlarına canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için ise 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacak.

ÖDEME ANNEYE YAPILACAK
Yardım "annenin sağ" ve "Türk vatandaşı" olması durumunda anneye, istisnai durumda ise babaya yapılacak.

Öncekiler dikkate alınıyor
Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek ancak ödemeye esas çocuk sırasının tespitinde, 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sıralamaya dahil edilecek.

Kaynak : Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...