Diyarbakır'da öldürülen leoparın postunu soydular

/ Kaynak: AA
Diyarbakır'da öldürülen leoparın postunu soydular

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Diyarbakır'da çobanın av tüfeğiyle vurduğu leoparın postu, ABD'den gelecek malzemeyle doldurulacak ve ardından sergilenecek.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz köyü yakınlarında önceki gün çoban tarafından öldürülen biyolojik çeşitlilik açısından son derece önemli bir tür olan leopar (panthera pardus), unutulmayacak.Leoparın doldurulmasını kararlaştıran Orman ve Su işleri Bakanlığı, bu işlemi gerçekleştirmesi için İstanbul'daki lisanslı tahnitçi İsmail Yey'e ulaştı.Bunun üzerine uçakla Diyarbakır'a gelen tahnitçi Yey, nbsp;Orman ve Su işleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ndeki leoparı Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdü. Burada yaklaşık 1.5 saat süren operasyonun ardından leoparın vücudundan ayırdıktan sonra ilaçlayıp, tuzladı. Yey, operasyonun ardından paketlediği deriyi doldurmak üzere İstanbul'a götürdü.Tahnitçi İsmail Yey AA muhabirine, yaptığı açıklamada, "Doldurduktan sonra deriyi giydireceğiz ve son olarak makyajını yapıp, göz pınarlarına nemlilik vereceğiz. Doldurma işleminden sonra çok canlı bir hale gelecek ellemeye korkacaksınız. ABD'den kalıp geldikten sonra 2 ayda tamamlanır." dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...