Dik durmak beyni ve ruhu geliştiriyor

Düzenleyen:
Dik durmak beyni ve ruhu geliştiriyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kanadalı pazarlama şirketi Voltier Digital’ın Toronto’daki sağlık kurumlarıyla birlikte gerçekleştirdiği bir araştırma, dik durmanın ruh halini, hafızayı ve zekayı geliştirdiğini ortaya koydu.

Araştırmacılar, “Doğadaki tek dik duran canlı türü bizleriz. Hatta bizim gibi zaman zaman dik durabilen (bazı goril ve maymun türleri) hayvanların da diğer hayvanlardan daha zeki olduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı. Araştırmacılar, dik ve özgüven dolu durulduğunda beynin bir süre sonra ona göre vücut kimyasallarını değiştirdiğini, omuzlar düşük, baş aşağıda ise ona göre kimyasal salgılandığını vurguluyor. Dik durmanın sindirim sistemini, düzgün nefes alıp vermeyi ve kemik sağlığını geliştirdiğinin de altını çizen araştırmacılar, düzenli olarak baş ağrısı çeken kişilerin dik durarak bu sorunun önüne geçebileceğini belirtiyor.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...