Demirören, 'Terim elemanım değil'

Demirören, 'Terim elemanım değil'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim'in, Galatasaray'dan ayrılışının nedeninin TFF'yle yaptığı anlaşma olmadığını açıkladı.

TFF'nin İstinye'deki merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Demirören, "Fatih Terim'le yaptığımız mukavele yoktur, sadece sözlü anlaşmamız var" dedi. Abdullah Avcı istifa ettikten sonra Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı aradığını kaydeden Demirören, "Ünal Aysal'a eğer müsade ederlerse Fatih Terim ile görüşmek istediğimizi ve kendisine 1 artı 3 senelik teklif yapmayı düşündüğümüzü söyledik. Kendisi memnuniyetle karşıladı, 'milli bir görevdir, hocamız görüşebilir hatta istiyorsanız Ocak ayında da hocamız ayrılabilir, kendisinin yerine başka bir hocayı getirebiliriz' dedi. Biz de bunun üstüne Sayın Terim ile ertesi sabah yönetici arkadaşlarımla birlikte görüştük" ifadelerini kullandı. Yıldırım Demirören, Mayıs ayından sonra Terim'in karar vereceği şekilde anlaşma yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Yapılan anlaşma iki sayfalık hatıra imzasıdır. Milli Takımımız'a yardımcı olmak için geldi, iyi ki geldi. Çünkü Milli Takım'ın Brezilya'ya katılma ihtimali yüzde 1'ken yüzde 50'lere çıktı. Hocamızla bu sabah tekrar konuştum, kendisi halen Mayıs'a kadar anlaşma yapmak istemiyor. Biz diretiyoruz, artık kulüpten ayrıldı, federasyonumuzla anlaşma yapmasını istiyoruz. Hedefimiz en az 3 yıllık sözleşme yapmak. Her türlü direnci gösterip sözleşmeyi yapmak istiyoruz." Başkan Demirören, Terim'in, Ünal Aysal'ın telefonlarına çıkmadığı ve kendisine aynı davranışta bulunması halinde nasıl davranacağı yönündeki soruya, "Ben arasam herhalde açar. Açmazsa hatayı kendimde arardım" yanıtını verdi. Terim'in kendisinin elemanı olmadığına vurgulayan Demirören, "Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım takım hocamdır. Ayrılmasının sebebi 'federasyonla yaptığı imza' denilirse bu doğru olmaz. Federasyon, Galatasaray'ın düzenini bozmak istiyor gibi düşünce yok. Böyle bir şey olsa federasyon dört tane kupa vermezdi. Milli takım her şeyin üstündedir. Eğer milli takımın bir hocaya ihtiyacı varsa, elinizde de Terim gibi bir hoca varsa faydalanmak bizim milli vazifemizdir" yorumunu yaptı. Başkan Yıldırım Demirören, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan saha olaylarını da değerlendirdi. Demirören, olayların 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olan bir ülkeye yakışmadığının altını çizdi. Ortaya çıkan görüntülerin üzücü ve utanç verici olduğunu kaydeden TFF Başkanı, "Bu olaylara karışanların yüzde 99'u Beşiktaş taraftarı değil. Beşiktaş taraftarını çok iyi tanırım. Provokasyon olduğu herkesin fikridir. Disiplin ve tahkim kurulları karar vermeden federasyon yönetiminin açıklama yapması, süreci etkileyeceği için bekliyoruz. PFDK yarın (bugün) karar verecek, ardından Tahkim Kurulu konuya bakacak. Sonra yönetim kurulu kararını açıklayacak. Cezalar onandıktan sonra maçın kararını vermek daha doğru olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...