Davutoğlu'ndan AİHM'in verdiği cezaya tepki: Ödemeyi düşünmüyoruz

/ Kaynak: AA
Davutoğlu'ndan AİHM'in verdiği cezaya tepki: Ödemeyi düşünmüyoruz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin AİHM'nin Kıbrıs'la ilgili verdiği tazminatla ilgili: 'Bu ödemeyi yapmayı gerekli görmüyoruz' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin AİHM'nin Kıbrıs'la ilgili verdiği tazminatla ilgili olarak tepki gösterdi. Davutoğlu: AİHM'in Kıbrıs tazminatı kararını Türkiye'nin tanımadığı bir devleti muhatap alması noksanında kesinlikle bağlayıcı görmüyoruz" dedi.Davutoğlu, AİHM'in Kıbrıs tazminatı kararına ilişkin "Kararı, dayandığı mesnet, uygulanan yöntem ve devletlerarası hukuk bağlamında Türkiye'nin tanımadığı bir devleti muhatap alması noksanında kesinlikle bağlayıcı da görmüyoruz, bu ödemeyi de bu anlamda yapmayı gerekli görmüyoruz." AHİM dün aldığı kararla, 1974 Kıbrıs harekatı nedeniyle Ankara'yı Rum yönetimine 90 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum etmişti.30 milyon Euro'luk tazminat 1974 Kıbrıs Hareketı'nda kaybolanların ailelerine ödenecek. Geriye kalan 60 milyon Euro ise, Kuzey Kıbrıs'taki Karpaz Yarımadası'nda kalan Rumlara verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...