Cumhurbaşkanı Gül yüzlerine vurdu, 'Suriye BM için utanç verici'

Cumhurbaşkanı Gül yüzlerine vurdu, 'Suriye BM için utanç verici'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu oturumuna katılarak bir konuşma yaptı.

nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nbsp;BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de devam eden dram karşısında adım atmamasına tepki gösterdi. Gül, "BM nbsp;Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de asli sorumluluğunu yerine getirmedeki başarısızlığı utanç vericidir. Siyasi farklılıkların, güç dengesine dayalı politikaların ve jeopolitik mülahazaların bu trajediyi sonlandırma gereğinin önüne geçmesi esef vericidir" dedi. nbsp;Suriye'nin kimyasal silah stokunun tasfiyesi için ABD ile Rusya arasında varılan anlaşmanın problemi çözmeyeceğini söyleyen Gül, "Eğer kimyasal silahlar kullanılmamış olsaydı, uluslararası toplum yüz binden fazla insanın ölümüne gözlerini kapatmaya devam mı edecekti? Biz burada konuşurken dahi öldürülmeye devam edilen insanlara karşı ahlaki sorumluluğumuzu yerine getirmekten daha ne kadar kaçabiliriz? Bu çatışma kimyasal silahların kullanılmasıyla başlamamıştır, bu silahların imhasına yönelik bir anlaşmayla da son bulmayacaktır. Masum insanların öldürüldüğü gerçeğinden değil de, sadece öldürülme şeklinden rahatsız olan her türlü tutumu şiddetle reddediyoruz. Böyle bir yaklaşım, gayrı ahlakidir ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Suriye'nin kimyasal stokunun imhasına ilişkin anlaşma, rejimin işlediği diğer suçların hesabını vermesinden kaçmasına fırsat tanımamalıdır" ifadesini kullandı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından önce Merrill Lynch tarafından düzenlenen çalışma kahvaltısında gazetecilerin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Gül, polisin olaylara müdahalesiyle ilgili sorular üzerine, "New York polisi ne yapıyorsa İstanbul polisi de onu yapıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül yüzlerine vurdu, 'Suriye BM için utanç verici'
Cumhurbaşkanı Gül, liderlere verilen öğle yemeğinde ABD Başkanı Obama ile sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...