Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Kral'ın davetlisi olarak Hacc'a gitti

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Kral'ın davetlisi olarak Hacc'a gitti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hac farizasını yerine getirmek için Kral Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gitti.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak, Hac farizasını yerine getirmek üzere bu ülkeye giden Cumhurbaşkanı Gül'ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile diğer ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül de Suudi Arabistan'a gitti. Gül, Hacca giden ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül'ün, hacca gitmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denilmişti: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak, Hac farizasını yerine getirmek üzere 13-17 Ekim 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri kapsamında üst düzey Suudi yöneticilerle de biraraya gelecekler ve ikili ilişkilerimizin çeşitli veçhelerinin yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...