Çin devi dünyanın en büyük bankası seçildi

Çin devi dünyanın en büyük bankası seçildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çin bankası Industrial Commercial Bank of China (ICBC) dev varlığıyla tüm rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük bankası seçildi

Dünyanın en büyük bankası olarak Çinli banka ICBC seçildi. Industrial amp; Commercial Bank of China (ICBC) 3 trilyon 181 milyar 884 milyon dolar toplam varlığıyla bu alanda bütün rakiplerini geride bıraktı. Banka bu varlığı ile 129 ülkenin toplam GSYH'nin üzerinde bir rakama ulaşıyor.

En büyük bankalar sıralamasında Çin'in 10, ABD'nin 6, İngiltere, Fransa ve Japonya'nın 5'er, Avustralya'nın 4, Almanya ve Kanada'nın 3'er, İspanya, İtalya, İsviçre ve Hollanda'nın 2'şer, İsveç'in ise 1 bankasının yer aldığı listede, hiç Türk bankası ise bulunmuyor. Çinli ICBC'nin varlıklarının toplamı en büyük 16 Türk bankasının toplam piyasa değerinin tam 40 katı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...