Cimbom'a soğuk duş, Fener'in 11 puan gerisine düştü

Cimbom'a soğuk duş, Fener'in 11 puan gerisine düştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hafta içinde Juventus zaferiyle başı dönen Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanında iki altın puan kaybetti. Lider Fenerbahçe'nin 11 puan gerisine düştü.

Şampiyonlar Ligi'nde kazanılan zaferin ardından yeniden lige dönen Galatasaray, Mehmet Özdilek yönetimindeki G.Birliği karşısında mutlak galibiyet almak istiyordu. Ancak sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon Ankara ekibine bir kez yenilmiş, bir kez de berabere kalmıştı. Mancini takımının başında 13.lig maçına çıkarken, yeni sisteminin bu maçta da işe yarayacağını düşünüyordu. Kadroda yabancı kontenjanı nedeniyle zorunlu Riera-Hakan değişikliğinin yanı sıra Burak'ı da yedek kulübesine göndermişti. G.Birliği de tıpkı G.Saray gibi sezon içinde teknik direktör değişikliği yapmış takımı Mehmet Hoca'ya emanet etmişti. Özdilek göreve geldikten sonra takımı 6 maçta 10 puan toplayarak eski günlerine dönüş yapmıştı.Karşılaşma soğuk bir Ankara akşamı Yunus Yıldırım'ın düdüğü ile başladı. 5'te Sneijder karşı karşıya kaçırdı, top döndü, G.Birliği lehine kontraatak oldu. Petrovic'ten şık bir ara pası ve Stancu eski takımına golünü attı: 1-0. 19'da Klusic aşırdı, Muslera seyretti, Drogba var topu uzaklaştırdı. Mancini etkisiz Hakan'ı çıkardı, Burak sahada... 26'da Drogba indirdi, Melo uzaklardan vurdu, ama kaleci Ramazan çıkardı. İlk yarının sonunda Klusic Drogba'nın aşil tendonuna bastı, Mancini, 'Eyvah' dedi. 2.yarı Drogba sahada... 57'de Eboue sağdan ortaladı, Drogba Klusic'ten 1 metre daha fazla sıçradı ve beraberliği sağladı: 1-1. Oyun hareketlendi; 60'da önce Drogba, ardından Burak kötü vurdu, Ferhat çizgiden çıkardı. 81'de Drogba'dan serbest vuruş, az farkla dışarda, 85'te Melo uzaklardan vurdu. 90+1 Burak, 90+2'de Drogba, 90+3'te Melo Kaleci Ramazan'ı geçemedi. G.Saray puan kaybediyor, zirveden uzaklaşıyor. Aslan, Ankara deplasmanından ancak 1 puan çıkarabildi. nbsp;


3-5-2 ile başladı 4-4-2'ye döndü

38'de şaşırtan taktik nbsp;
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, G.Birliği maçında da 3-5-2 sistemi ile sahaya oyuncularını sürdü. Elazığspor maçıyla 4-4-2'den 3-5-2'ye geçen ve Juventus'a karşı da aynı taktiği uygulayan İtalyan Hoca, başkentte de kazanan sistemi bozmadı. Ancak Mancini, maçın 38. dakikasında nbsp;Hakan Balta'yı oyundan alarak Burak Yılmaz'ı sahaya sürdü. Semih'i sürpriz şekilde defansın soluna çeken Mancini, böylece tekrardan 4-4-2'ye dönüş yaptı. Burak, taktiği elindeki yazılığı kağıttan öncelikle Semih'e ve takım arkadaşlarına anlattı. Golcü futbolcu, oyuna girerken bu kağıdı yere attı. Böylece Mancini'nin kendi elleriyle yazdığı 4'lü defans sistemi de yayıncı kuruluşun kameralarına yansıdı.


MANCİNİ 11 PUANLIK FARKI DERT ETMİYOR
Fener'i yakalarız

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşma öncesinde hem iddialı hem de kızgındı. İtalyan hoca, lider Fenerbahçe'yle 11 puanlık fark oluştuğunu hatırlatarak, "Önemli bir fark ama kesinlikle kapatılmayacak cinsten değil " değerlendirmesinde bulundu. İtalyan teknik adam, "Gençlerbirliği karşısında oyunu sürekli olarak kontrol eden bir takımdık. Girdiğimiz çok sayıda gol pozisyonunu değerlendiremedik" derken, karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım'ın yönetimini de eleştirerek, "Maçlarımıza çıkan hakemlerin bize karşı tutumları çok garip oluyor. Bunu anlamış değilim" açıklamasını yaptı. G.Birliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise "Sahadan üç puanla ayrılabilirdik ama bir puan da önemli. Bulunduğumuz konum itibarıyla her puan bizi yukarıya taşıyacaktır" diye konuştu.


Umut:?Çok gol kaçırdık
Umut Bulut maçı berabere bitirdikleri için çok üzgün olduklarını söyledi. Sarı-kırmızılı golcü, "Çok gol pozisyonuna girdik ama maalesef olmadı. Sahada mücadele eden bir takım vardı. Mücadelelerinden dolayı takım arkadaşlarımı kutlarım" dedi.


Balıkesir maçı Olimpiyat'ta
Futbol Federasyonu, G.Saray'ın Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor ile Çarşamba günü yapacağı maçı Atatürk Olimpiyat Stadı oynama isteğine olumlu cevap verdi. Yönetim, bozulan Arena zemini nedeniyle karşılaşmanın stadının değiştirilmesini istemişti.



Chedjou: Fark kapanabilir
G.Saray'ın stoperi nbsp;Chedjou erken yedikleri gol sonrasında rakibin direncinin artığını söyledi. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Altın değerinde 2 puan kaybettik. Lider ile aramızda 11 puan fark oldu. Futbolda hiçbir şey imkansız değil" diye konuştu.


Deplasman fatihi Didier Drogba nbsp;

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda oynadığı 8 maçta 11 gol attı. Sarı-kırmızılıların dış sahada attığı 11 golün 5 tanesini Drogba kaydetti. Yıldız oyuncu böylece deplasmanda Aslan'ın en golcü oyuncusu konumuna geldi. Drogba, Beşiktaş karşısında 2 gol, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Gençlerbirliği karşısında 1'er gol kaydetti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...