Cibuti ve Mali'nin ortak özelliği ne? Cibuti nerede? Mali nerede? ( Hangi dil konuşuyorlar?)

Düzenleyen:
Cibuti ve Mali'nin ortak özelliği ne? Cibuti nerede? Mali nerede? ( Hangi dil konuşuyorlar?)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cibuti ve Mali'nin ortak özelliği ne? Cibuti nerede? Mali nerede? Mali Afrika kıtasındadır. Denize kıyısı yoktur. Cibuti de doğu Afrikadadır. Kızıldeniz kıyısında olan Cibuti'nin komşuları Etiyopya, Somali. Peki Cibuti ve Mali'nin ortak özelliği ne? Hangi dil konuşuyorlar? işte tüm detaylar...

Cibuti ve Mali'nin ortak özelliği ne? Cibuti nerede? 18.134.835 toplam nüfusuyla Afrika kıtasında yer alan Mali, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Cezayir, Nijer, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine, Senegal ve Moritanya ülkeleri ile komşudur. Bu ülke Afrika'nın 8. dünyanın ise 23. büyük ülkesidir.Mali nerede?  Hangi dil konuşuyorlar? tüm soruların cevabı haberimizde en detaylı şekilde yer alıyor.

CİBUTİ NERESİ?

541 bin nüfusa sahip olan Cibuti'nin yüzölçümü ise 23 bin 200 kilometre. Cibuti bayrağında ise mavi yeşil ve beyaz zemin üzerine kırmızı bir yıldız yer alıyor. 

CİBUTİ'YE KOMŞU ÜLKELER

Kızıldeniz kıyısındaki Cibuti'nin komşuları Etiyopya, Somali.

CİBUTİ'DE HANGİ DİLLER KONUŞULUYOR?
Cibuti'de Arapça, Somali ve Afar dilleri konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...