Can Paksoy köpek bakımı nasıl yapılır anlattı

Düzenleyen:
Can Paksoy köpek bakımı nasıl yapılır anlattı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Elit Yavru’nun kurucusu, Irk ve Davranış Uzmanı Can Paksoy “Evde besleyebileceğiniz tüy dökmeyen koku yapmayan antialerjik ırklar, apartmanda yaşamak için ve tüylere alerjisi olan kişiler için uygundur. Özellikle çocuğunuz varsa evde çocuğunuzla anlaşabilecek ve uyum sağlayacak ırkları tercih etmelisiniz. Çocuklarınızın evcil hayvan ile büyümeleri gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Evcil dostlarınızın eğitimi ile de bilgiler veren “Bizlere en çok sorulardan biri tuvalet eğitimidir. Evcil dostunuzu evinize getirdiğiniz ilk gün yapılacak en yanlış davranış, evin tamamında hareket etmesidir. Evinizde gezinen köpeğinizin kafası karışacak ve tuvaletini nereye yapacağını bilemeyecektir.  Bu nedenle sizinle yaşamaya başladığı ilk günden itibaren, köpeğinize özel bir yaşam alanı oluşturun. Alanın sınırları belli olsun. Hazırladığınız alanda tuvaletini yapması için pedler, yatağı suyu ve mama kabı bulunmalıdır. Mama ve su kabını tuvalet pedlerinin yanına koymayın. Eğer bebek köpek sahiplendiyseniz, dişleri kaşınacağından diş kaşıyıcı oyuncaklar, pelüş oyuncak koymalısınız. Ödül mamalarını asla beslenme şekli olarak kullanmayın.” açıklamalarında bulundu.

Evde köpek beslemek isteyenler için tavsiyeler veren Can Paksoy “Köpeğinizin sizin komutlarınızı yerine getirmesini sağlayın. Evcil dostunuzun sizi dinlemesini sağlamak, hem sizin hem de onun hayatını kolaylaştıracaktır. Eğitim ile köpeğinizle aranızda bağ kurmanızı ve birlikte yaşamanızı kolaylaştırıyoruz. Verdiğimiz eğitimlerde asla köpeğinizin karakterinin değişmeyeceğini bilmelisiniz. İnsanlar da olduğu gibi köpeklerde de karakter özellikleri değişkendir ve kendilerine özgüdür. Biz verdiğimiz eğitimlerle size köpeğinizin temel bakımlarını nasıl yapacağınızı ve onları nasıl sağlıklı yetiştireceğinizin bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Evinde ya da bahçesinde bir köpeğin bakımı üstlenemeyecek olan kişilere asla sahiplendirme yapmıyoruz. Sahiplendirme sonrası gerekli takip ve kontrollerimiz mutlaka devam ediyor” dedi.

Can Paksoy, 1990 yılında köpeğine olan bağlılığı ve hayvan sevgisi neticesinde, profesyonel olarak Alman çoban köpeği eğitmeye başlamıştır. Tüm Irkların Türkiye’de ki tek eğitim danışmanıdır. Elit Yavru adını verdiği markasıyla bu alanda hizmet sağlamaktadır. Bu zamana kadar 30.000 binden fazla köpeğin eğitimi ve sağlıklı yetişmeleri için profesyonel destek sağlamıştır. Bu alanda eğitimleri devam etmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...