Bülent Ersoy kendisine mezar baktı! Bakın nereyi seçti

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, kendisi için mezar yeri baktı. Ersoy mezar satın almak isteyince hiç beklemediği bir cevapla karşılaştı.
Sabah'ın ortaya çıkardığı olay şöyle gelişti; Ersoy, bir süre önce, aralarında Ferdi Özbeğen, Ayten Alpman, Yılmaz Ulusoy, Eşref Cerrahoğlu, Hüseyin Bayraktar'ın da olduğu çok sayıda ünlü ismin ve ailenin mezarının bulunduğu Ulus Mezarlığı'ndan kendisine mezar yeri satın almak istedi. Bunun için 11 yıldır İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü yapan Adem Avcı'yı telefonla arayıp talebini iletti. Ancak Avcı'dan hiç ummadığı bir yanıt aldı. Ersoy'a kendisinin de mezar yeri olmadığını söyleyen Müdür Avcı, "Bülent Hanım hiçbir cenaze ortada kalmaz. Allah gecinden versin, öldüğünüz zaman mutlaka defnedecek bir yer bulunur" yanıtını verdi. Duydukları karşısında çok şaşıran Ersoy, "sosyete mezarlığı" olarak anılan Ulus'tan mezar almaktan vazgeçti.
'DİNİMİZDE ŞATAFATA YER YOK'
Ersoy, şunları anlattı: "Dinimizde şatafata yer olmadığı için mezarların gösterişli olmaması gerek. O gün geldiğinde elbet bize de bir yer bulurlar. Adem beyefendi bize bu yaşımızda bir şey daha öğretti."
BÜLENT ERSOY KİMDİR?
Bülent Ersoy (d. Bülent Erkoç; 9 Haziran 1952, İstanbul[1]), Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.[2]
9 Haziran 1952 tarihinde, İstanbul'da doğdu.[1] Sanat hayatına özel müzik dersleri alarak başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, İstanbul Konservatuvarına 2 ay devam etmiştir. Hocası Süheylâ Altmışdört Bülent Ersoy'un konservatuvara 2 ay devam ettiğini ve sonra bıraktığını açıkladı.[3] Eğitimi süresince Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi üstadlardan özel dersler almıştır. Konservatuvardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan[kaynak belirtilmeli] Özlem Aile Gazinosu'nda attı. Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanarak[4] ve 1000 lira para ödülü almıştır.[5] Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45'liği Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin, Saner Plak'tan çıktı. Sanatçı bu 45'liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar'a ait "Lüzûm Kalmadı" ve "Neye Yarar Gelişin" adlı eserleri seslendirmiştir.