Bülent Arınç'tan Ahmet Atakan ile ilgili açıklama

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç'tan Ahmet Atakan ile ilgili açıklama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Atakan'ın ölümü hakkında konuşan Arınç, "Çok üzüntülüyüz. Bunu bir siyasi söylem olarak değil herkesin bir gencin karşısında üzülmesi lazım. Bu tür olaylarda silah da kullanılabiliyor. Bir olayda olduğu gibi meşru müdafaa hudutları içerisinde kalmış ölüm hadisesi de olabiliyor. Her ölümlü olaydan sonra adli soruşturma yapılıyor." dedi.
CAMİ-CEM EVİ YAN YANA DİYE RAHATSIZ OLANLARA SORMAK LAZIM: NEDEN nbsp;
"Aleviler de bir parçamız. Bu konuda Bekir Bozdağ'ın geçmişte hazırlanan raporların üzerine yenilerini koymak suretiyle bir girişimde bulunacağını söyleyebilir. Bir kısmı cem evleri ibadethane olsun diyor. Bir de yeni konsept var. Cami ile cem evi yan yana olmaz diye sokak gösterileri yapanlar var. Onlar da ne kadar Alevileri temsil ediyor? İki ibadethanenin yan yana olmasından ne zarar görüyorsunuz da itiraz ediyorsunuz diye sormak lazım. İzzettin Doğan bu güzel bir şeydir derken, bir kısmın sokaklarda molotof atması farklı düşünceler olabilir diye orta yolu bulmak için çalışma içindeyiz"
PKK'NIN ÇEKİLMEYİ DURDURMASI nbsp;
"Cemil Bayık bir örgütün belli noktasındaki bir insandır. Bu örgütün ne yaptığı biliniyor. Onun sözüne karşı TC'nin Başbakan Yardımcısı'nın ne düşündüğü soruluyor. Ben bunu kabul etmem. Duran Kalkan şöyle demiş, Cemil Bayık böyle demiş ?noktasında cevap vermeye istekli değiliz. Bu örgüt liderini dinler mi dinlemez mi, çıkar mı çıkmazsa ne olur bunlar başka. Biz hala Nevruz'da mektubu okunan kişi kendi örgütü üzerinde söz sahibi ise bunun sonuçlarını görmemiz lazım. Ya çıkacaksınız ya çıkmayacaksınız. Çıkarsanız liderinizin sözünü yerine getireceksiniz. Çıkmazsanız da o kim oluyor noktasında olacaksınız"
KERRY'NİN SÖZLERİ BÜYÜK BİR GAF nbsp;
"Cameron oylama yaptı. Netice hükümetin aleyhine oldu. ABD'de de çok büyük bir yanlışlıkla Kerry'nin kimyasal silahların verilmesi karşısında vazgeçeriz sözü müdahaleyi ortadan kaldırdı. Bu Rusya'nın da Esad'ın da işine yaradı Kerry'nin bu sözleri. ABD bundan dönemedi. Bence bu çok büyük bir gaf. Türkiye insani amaçlı her şeyi yaptı. 500 binden fazla insan Türkiye'ye geldi. Son kimyasal silah saldırısından sonra Esad'ın saldırılarının devam ettiğini görüyorum Bomba ile oluyor, silahla oluyor. Zamana yayılmış bir süreç var önümüzde"
AHMET ATAKAN'IN ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜM nbsp;
"En son Atakan rahmetli oldu. Çok üzüntülüyüz. Bunu bir siyasi söylem olarak değil herkesin bir gencin karşısında üzülmesi lazım. Bu tür olaylarda silah da kullanılabiliyor. Bir olayda olduğu gibi meşru müdafaa hudutları içerisinde kalmış ölüm hadisesi de olabiliyor. Her ölümlü olaydan sonra adli soruşturma yapılıyor. Bu savcıların işi. Savcılar her türlü delili toplamalı. 40 tane ihtimal var"
ALİ İSMAİL'İN ÖLÜMÜNDE BAŞTA SÖYLENEN POLİS İDDİASI İDDİANAMEYE GİRECEK KADAR CİDDİYMİŞ
"Bunu mutlaka şunlar yapmıştır diye tahkikatın seyrini değiştirecek söylemler olursa kasıtlı gibi oluyor. Ali İsmail olayında başta iddia edildiği gibi polisin ölüme neden olması da iddianameye konu olacak kadar ciddiymiş"
TALEPLERE KULAK VERMEK GEREK
"Son olayda sanırım yüksekten yere düşüğü söyleniyor. Bunları değerlendirmek savcıların işi. Genç insanlar. Neden eylemlerin içinde olduğunu da bilmiyoruz. Yasa dışı eylemde olmak herkese zarar getirir. Bu işleri önlemenin tek yolu taleplere kulak vermek, dinlemek, gereğini yerine getirmek. İlk gezi olayları başladığında önce BDP'li Önder'le görüştüm, sonra o platformu temsil eden arkadaşlarımla görüştüm. Gereğinin yapılacağını söyledim. Başbakan da aynısını söyledi. Bu niyetler işlerse kötü niyetlilerin marjinal kalacağını düşünüyorum"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...