Beyonce'dan yeni albüm içim iTunes sürprizi

Beyonce'dan yeni albüm içim iTunes sürprizi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Beyonce son albümünü sürpriz bir şekilde çıkardı. Bugün iTunes'da yerini alan Beyonce'nin beşinci albümünde 14 yeni şarkı ve 17 klip bulunuyor.

Beyonce 'nin kendi adını taşıyan albüm, 2011'de çıkan 4'ün devamı niteliğinde ve eşi Jay-Z ile kızı Blue Ivy'ye de yer verilmiş. 32 yaşındaki Beyonce, albümün çıkmasının ardından yayımladığı basın bülteninde "Sürpriz!" yazdı ve albümlerini geleneksel yollarla çıkarmaktan artık "sıkıldığını" belirtti. Beyonce albümünü bu şekilde çıkarmasının "hayranlarıyla doğrudan konuşabildiği" anlamına geldiğini de söyledi. Bu ayrıca müzik piyasasına ya da basına sızmadan çıkarılan az sayıdaki popüler albümlerden de biri. Birçok albüm üretim ya da dağıtım aşamasında basına ya da piyasaya sızıyor. Ancak Beyonce'nin albümüne şu anda sadece iTunes üzerinden erişim var. nbsp; Albümün geleneksel kopyaları ise bu sabah basılmaya başlandı ve 21 Aralık'ta müzik marketlerde yerlerini almaları bekleniyor. David Bowie de bu yılın başında, kimsenin haberi olmaksızın bir single yayımlamıştı. Ancak Beyonce'nin projesi çok daha kapsamlı görünüyor. Zira albümdeki her parçaya eşlik eden bir de video klip bulunuyor. Beyonce, Michael Jackson'ın 1983'deki Thriller video klibini ilk gördüğü sırada duyduğu heyecandan esinlendiğini söylüyor. "O deneyimi özlüyorum. Şimdi insanlar sadece iPodlarında birkaç şarkıyı dinliyorlar. Tüm albümü deneyimlemiyorlar." diyor. nbsp; Kendin yap kendin dinleAlbümle ilgili ilk tepkiler ise genel olarak olumlu... BBC Radyo 1'den Gemma Cairney, "Çok sade duruyor. Kendin yap kendin dinle havasını çok sevdim" diyor. "Sanki kliplerin bazıları evde çekilmiş gibi. Tatile gitmiş, kocasıyla ilgili şarkılar söylüyor, aşk sarhoşu bir halde." Cairney, albümün bu şekilde çıkmış olmasının da müzik piyasasında kuralların nasıl değiştiğini gösterdiği görüşünde. "Müzik piyasası sürekli değişiyor. O yüzden hayranlarınızla bu şekilde temas halinde olmanız çok önemli" diyor. Ancak Popjustice müzik sitesinin editörü Peter Robinson, bu şekilde albüm çıkarmanın herkesin harcı olmayacağı görüşünde. Robinson, "Beyonce bu gezegendeki en büyük yıldızlardan biri. Pixie Lott için aynı yöntem işe yaramayabilir." diyor. Ama şunu da ekliyor: "Üç yıl içinde müzisyenlerin albümlerini bitirir bitirmez yayımlamaları çok normal bir şey olabilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...