Beyin kanaması geçiren Yeşilçam'ın kötü adamı yoğun bakımda

Beyin kanaması geçiren Yeşilçam'ın kötü adamı yoğun bakımda
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Sinemasının gerçek emekçilerinden biri olan Süheyl Eğriboz, dün gece evinde otururken beyin kanaması geçirdi.

Süheyl Eğriboz'un sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken sevenleri merakla gelecek son dakika mutlu haberlerini bekliyor. Evinde televizyon izlerken elinden kumandasını düşüren almak için de eğildiğinde yere düştüğü anlaşılan ve acil olarak Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Eğriboz'un beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 2 ayrı damarından emboli yaptığı anlaşılan Süheyl Eğriboz, hemen yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini koruduğu belirtilen Süheyl Eğriboz'un yakınlarının başında beklediği belirtiliyor.SÜHEYL EĞRİBOZ KİMDİR?
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Nisan 1927'de doğan Süheyl Eğriboz, Türk karakter, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Pertevniyal Lisesi'nde okuyan Eğriboz, sinemaya 1940'da Akasya Palas filmi ile girdi. Bir ara Muammer Karaca ve Ses Tiyatrosu'nda sahneye çıkan ve daha sonra tiyatrodan ayrılan Eğriboz, sinema oyunculuğunu devam ettirdi. İlerleyen yıllarda sinemanın yanı sıra foto romanlarda, TV dizilerinde roller aldı. Kötü adam rolleri ile tanındı. Yönetmenliğini Mehmet Güleryüz, senaryosunu Feza Sınar'ın yazdığı, "Hayal Kahramanlar" adlı belgesel filmin çekimlerine devam ediyor. Türk sinemasının yardımcı ve dublör oyuncularının drama-belgeseli olan proje, sinemadaki üretimin düşüşüyle yerlerine yenilerinin yetişmediği bir kuşağın öyküsü. Amerikan film endüstrisi düşünüldüğünde, teknik donanımsızlık, parasızlık, zamansızlık gibi tüm engellere karşın, bu oyuncu-dublör kuşağın çekimlerde gösterdiği olağanüstü cesaret ve beceri Türk sinemasının varoluşunun temelini oluşturuyor. Çekimler, yine Türk Sinemasınca çok sık kullanılan, Rumeli Hisarı, Kemerler, Galata Kulesi gibi tipik mekanlarda gerçekleştiriliyor. TRT'nin teknik destek sunduğu proje, "Genç Sinemacılar" programında yayınlanacak. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Yaşam Boyu Onur Ödülleri gecesinde gösterilecek olan belgesel, yurtiçi ve yurtdışındaki festivallere de katılacak.Renkli simalar
"Hayal Kahramanlar"da, Türk Sinemasına emek veren Süheyl Eğriboz, Dündar Aydınlı, Sırrı Elitaş, Faruk Panter, Cihan Alp, Necdet Kökeş, Hakkı Kıvanç, Hasan Yıldız, Mehmet Uğur gibi isimlerin yanı sıra danışman olarak yönetmen Yılmaz Atadeniz yer alıyor. Mehmet Güleryüz ve Feza Sınar'ın daha önceki ortak çalışmalarının ürünleri olan "Kemal Sunal" ve "Türk Sinema Tarihi" belgeselleri kamuoyunda ilgiyle karşılanmıştı. "Hayal Kahramanlar" projesi Türk Sinemasının magazine pek de yansımayan gerçeklerine ışık tutuyor. Yönetmen Güleryüz, "şimdiye kadar özel olarak yaptığımız bu çalışmalarla Türk Sinema Tarihinin, geleceğe taşınması anlamında birbirini tamamlayacak olan projeleri hayata geçiriyoruz. Geniş kapsamlı olarak düşündüğümüz "Hayal Kahramanlar", belgesel olmanın yanı sıra, kitaplaştırılıp, set fotoğraflarından oluşan sergi ve internette bir web sitesi oluşturulacak şekilde tasarlandı" dedi.
"Uçan adam"
Sinemamızın en önemli kavgacılarından biri olan Faruk Panter "Kızıl Maske", "Maskeli Beşler", "Yedi Dağın Aslanı", "Yiğit Kanı" gibi 500 kadar filmde irili ufaklı roller oynadı. Onu ayrıcalıklı kılan ise pankras ve judo gibi dövüş sanatlarını iyi bilmesi ve oynadığı kavga sahnelerinin koreografisini yapmasıydı. Zaman içinde, başrol oyuncuların dövüş "hocası" oldu. Ancak 1973 yılında televizyonun sinema seyircisini salonlardan çekmesiyle, Yeşilçam'ın girdiği krize girince Faruk Panter mesleği bırakıp, Almanya'da işçi olarak çalışmaya başlamak zorunda kaldı.
Eşini sinemaya tercih etti
Süheyl Eğriboz 1927 yılında Gönen'de dünyaya gelmiş. 1952 yılında Ayhan Işık'la İstanbul'un fethi çekimleri için Aydın Arakon'un yönetmenliğinde kamera karşısına geçmiş. Birçok filmde rol alan Eğriboz'a, yeteneği sayesinde Amerikan sinemasının yolu açılmış ancak eşinin rahatsızlığı nedeniyle aldığı teklifi reddetmek zorunda kalmış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...