Beş yılda 9 bin 512 asker intihar teşebbüsünde bulunmuş

Düzenleyen:
Beş yılda 9 bin 512 asker intihar teşebbüsünde bulunmuş

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD’de yapılan araştırma, bir askerî birlik içinde daha önce ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan intihar vakalarının, aynı birimde bulunan askerler arasındaki intihar girişimi oranını artırdığını ortaya çıkardı.

ABD’de yapılan araştırma, bir askerî birlik içinde daha önce ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan intihar vakalarının, aynı birimde bulunan askerler arasındaki intihar girişimi oranını artırdığını ortaya çıkardı. Analiz sonuçları, 600 kişilik bir askeri birlikte, bir önceki yılda yaşanan intihar girişimlerinin, askerlerin intihar girişiminde bulunma ihtimalini 2,3 kat artırdığını ortaya koydu. Araştırmada, ABD ordusunda, 2004’ten 2009’a kadar olan sürede aktif görevde bulunan 9.512 askerin intihar girişiminde bulunduğu bilgisine yer verildi. Araştırmaya göre, ordudaki askerlerden intihar etmek isteyenlerin yüzde 86’sının erkek, yüzde 68’nin 30 yaşın altında ve yüzde 60’ı da beyaz Amerikalı. Askerî sağlık sistemine göre, ülkedeki intiharların yaklaşık yüzde 20’si emekli askerler arasında görülüyor. Öte yandan Irak ve Afganistan savaşlarına katılan ABD ordusunda 2001-2011 yıllarındaki istatistikler, savaşın yaşandığı dönemde intihar oranlarının iki kat arttığını ortaya koydu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...