Berkin Elvan nasıl öldü? (Berkin Elvan kimdir)

Berkin Elvan nasıl öldü? (Berkin Elvan kimdir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gezi olaylarında yaralanıp 269 gündür uyutulan Berkin Elvan öldü. Berkin Elvan'ın kim olduğu ve nasıl öldüğü hakkındaki bilgiler haberimizde.

İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için dışarı çıktığı sırada gaz fişeği ile başından vurulan nbsp;Berkin Elvan nbsp;öldü. nbsp;Gezi Parkı nbsp;odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, yaşamını yitirdi.Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 269 gündür tedavi altında bulunan ve son günlerde durumu ağırlaşan Elvan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.Elvan'ın yakınları ve arkadaşlarının hastaneye gelişleri sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili nbsp;Melda Onur nbsp;da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün polisin hastane önünde bekleyenlere müdahale ettiğini söyledi. Onur, "Berkin'in daha yaşayacağı umuduyla buraya çadırlar kurulmuş, battaniyeler gelmiş ancak acı haberi aldık. Sanıyorum sabah saat 07.00 gibi hayatını kaybetmiş. Gerçekten çok üzgünüz. Kesin bilgim yok ama doktorları gerekli açıklamayı yapacaktır. Dün avukat hanımın konuşmalarından durumunun çok kötü olduğunu anlamıştık. 16 kiloya düşmüş. Çok iyi dayandı, iyi direndi" diye konuştu.

Hastane önünde olaylar çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralandıktan sonra 269 gündür tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için hastane önünde yüzlerce kişi toplandı.

Kalabalık gruptan bazı kişiler hastane önünden geçen iki çevik kuvvet otobüsüne taş atarak saldırdı. Camı kırılan otobüsteki çevik kuvvet polisleri de gruba gaz bombası attı. Bazı kişilerde çevik kuvvet otobüsünün bagaj kapaklarını açarak polislere ait malzemeleri aldı. Yaklaşık 5 dakika grubun arasında kalan 2 çevik otobüsü yolun açılmasıyla hızla olay yerinden uzaklaştı. Kalabalık grup bir süre daha slogan attıktan sonra gelen otobüslerle Berkin Elvan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gitti.

Cenazesi adli tıp kurumu'ndan alındı

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alındı. nbsp;Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Berkin Elvan'ın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aykut Erdoğdu, Müslim Sarı, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Melda Onur ile çok sayıda vatandaş Adli Tıp Kurumu'na geldi. nbsp;Berkin Elvan'ın otopsi işlemi sırasında dışarıda toplanan kalabalık bir grup, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Berkin Elvan onurumuzudur', 'Katil devlet hesap verecek' yazılı sloganlar attı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Berkin Elvan'ın cenazesi ailesine teslim edildi. nbsp;Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen vatandaşlar, nbsp;ellerindeki karanfilleri cenaze aracına attılar. nbsp;

Cenaze aracı içinde bulunan baba Sami Elvan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve avukat Evrim Deniz Karatana, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Avukat Evrim Karatana, otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Berkin 9 aydır direndi. Biz umutla, Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını bekledik. Berkin'i elimizde polisler aldı. Katillerin açığa çıkarılması için meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. Berkin Elvan'ın bababı Sami Elvan da "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Okmeydanı'nda bekleyiş sürüyor

Elvan'ın öğleden sonra cenazesinin getirileceği evinin yakınındaki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi önünde aralarında üniversite ve lise öğrencilerinin de bulunduğu 500 kişilik grubun bekleyişi sürüyor. nbsp;Grup, sık sık 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Berkin'in katilleri hesap verecek' diye sloganlar attı. Birçok esnafın cenaze nedeniyle kepenk kapattığı Piyale Paşa Caddesi'nin girişinde bir grup barikat kurarak çevreye kızıl bayrak astılar. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 269 gündür tedavi gören Berkin Elvan, 45 kilodan 16 kiloya kadar düşmüştü. 7 Mart akşamı epilepsi krizi geçiren Berkin Elvan'ın ertesi gün kalbi 20 dakika durmuştu. Berkin Elvan bu sabah yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. nbsp;

Cenaze töreni Çarşamba günü

Berkin Elvan için ilk tören çarşamba günü saat 12 de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek. Daha Berkin Elvan'ın cenazesi sonra Feriköy mezarlığında defnedilecek



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...