Bekir Bozdağ'dan Haşim Kılıç açıklaması

Bekir Bozdağ'dan Haşim Kılıç açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AYM'nin 52. yılı töreninde hükümete sert mesajlar veren Haşim Kılıç'ın sözlerine hükümetten ilk tepki geldi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a hükümet adına ilk tepki Bekir Bozdağ'dan geldi.

"HUKUKİ DEĞİL SİYASİ KONUŞMA"

Bekir Bozdağ, özetle şunları söyledi;

"Başkan, mahkemenin nezaketine yakışmayacak bir üslup içinde konuştu. Yaptığı konuşma siyasidir. Baştan sona siyasi polemiklerle doludur. Gündemdeki bütün konuları siyasi aktör gibi cevaplandırmıştır. Siyasi polemikleri AYM Başkanı değil siyasi partilerin temsilcileri yapmalıdır. Muhalefet partileri AYM yetkimizi gasp etti diye alınmaz umarım. Mahkemeler kararları ile konuşur. Mahkemenin veya başkanın kararlarını savunması kararlardaki zayıflığı ortadan kaldırmaz. Mahkeme kararları eleştirilemez kutsal metinler değildir.

"NİYET OKUMA YETKİSİ YOKTUR"

nbsp;AYM Başkanı, Anayasaya, kanuna, hukuka bağlı hareketle mükelleftir. Niyet okuma görev ve yetkisi yoktur. Niyet okuyor ve insanları itham ediyorsa objektif ve tarafsız hukuk ilkelerine göre karar verilip verilmediği sorgulanır. AYM Başkanı, konuşmasında AYM'nin yasamanın, yürütmenin yargının üzerinde olduğunu ifade ile "Biz vatandaşların sorunlarını çözmek için hazırız" mesajı vererek, çok güçlü bir alternatif bir iktidar olarak gösteriyor. AYM'nin veya başkanın yasama, yürütme ve yargı üzerinde vesayet organı gibi hareket etme hak ve yetkisi yoktur. Kılıç siyasi bir aktör gibi konuştu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...