Bekir Bozdağ'dan flaş twitter açıklaması

Bekir Bozdağ'dan flaş twitter açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter'la ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ, Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin işleminin yürütmesinin Ankara 15. İdare Mahkemesince durdurulmasıyla ilgili, "İdare mahkemesinin gerekçesini bilmiyorum. Mahkeme kararlarını uygulamak Anayasa'ya aykırıysa onu bilemiyorum. Şimdi şu anda TİB'in yaptığı mahkeme kararlarını uygulamaktır. İdare mahkemesinin gerekçesini işin doğrusu merak ediyorum. Mahkeme kararlarını uygulayan bir idari işlemin Anayasa'ya aykırılığını nasıl değerlendirmiş onu gerekçesinde göreceğiz" dedi.

Twitter'dan mahkemeye başvuru

Erişimi engellenen sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, kararla ilgili mahkemeye başvurulduğu duyuruldu.
nbsp; nbsp; nbsp;
Erişimi engellenen sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama geldi.

Açıklamada "Bugün kullanıcılarımız adına erişimi engelleme kararının geri çekilmesi için mahkemeye başvurduk" ifadeleri kullanıldı.

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Twitter'ın kapalı olduğu süreçte hiçbir kullanıcının e-mail ve IP adresi gibi bilgilerini Türk hükümeti ile paylaşmadık" denildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6 gündür Türk hükümeti Twitter'a erişimi engelliyor. Bu süre boyunca, durumu çözebilmek için Türk yetkililerle iletişime geçerek kaygılarını dinledik ve Twitter kurallarının nasıl işlediğini anlattık. Ancak hala sesini duyurmak isteyen Türkiye'deki milyonlarca Twitter kullanıcısı platformdan uzaklaştırılıyor.

Bugün, birlikte çalıştığımız bağımsız bir avukatla erişimi yasaklayan mahkemelere kararın çekilmesi için başvuruda bulunduk. Bu yasağın dayanağı olarak 3 mahkemenin verdiği karar gösteriliyor (ancak hiçbiri erişim engellemesi başlamadan önce bize iletilmedi).

Üç mahkeme kararının ikisinde yer alan hesaplar Twitter kurallarını ihlal ettiği için zaten kapatıldı. Son karar ise eski bir bakanı yolsuzlukla suçlayan bir hesabın kapatılması içindi. Bu başvuru bizi endişelendirdi.

Siyasi ifadeler özellikle bir yolsuzluk iddiası üzerineyse çok önemlidir. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcılar adına bu kararın iptali için mahkemeye başvurduk."

TÜRKİYE'DE İLK KEZ UYGULANACAK

Twitter açıklamasında, söz konusu hesap için Türkiye'de ilk defa 'Country Witheld Content' uygulamasının hayata geçirildiği de belirtildi.

Bu uygulama sayesinde söz konusu hesabın Türkiye'den görüntülenmesi engellenirken, ülke dışındaki kullanıcılara açık olacak.

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişi tarafından kullanılan Twitter'a erişim, 20 Mart tarihinde engellenmişti.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, bugün aldığı kararla, Twitter'a erişim engelini kaldırdı.

NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...