Bebeklerde Zika virüsüne dikkat!

Düzenleyen:
Bebeklerde Zika virüsüne dikkat!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yapılan araştırmalar, gebelik döneminde buluşan zika virüsünden dolayı bebeklerin kafa yapılarında anormallik ve beyinlerde hasar oluşturduğunu ortaya koydu.

Lancet dergisinde yer alan habere göre araştırmalar sonucunda anne karnında zika virüsüne maruz kalan bebekler, doğduklarında bir kısmı beyinde hasarla, kafa yapılarında belirgin ve anormal şekil ile dünyaya gelirken, bir kısmının da normal görünümlü olsa dahi zihinsel engelli olma ihtimalinin yüksek olduğu ortaya çıktı. 

Araştırma sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırmada, Zika virüsünden etkilenen bebeklerin 5'te 1'inin normal görünüme sahip olmalarına rağmen beyinlerinin hasarlı olduğu tespit edildi.

Brezilyalı araştırmacıların bin 501 Zika vakası üzerinde yaptıkları incelemede, virüsün gebeliğin son döneminde bulaşması durumunda bebeğin kafasının, gelişiminin büyük bölümünü tamamladığından normal göründüğünü ortaya koydu.

Federal de Pelatos Üniversitesinden Prof. Cesar Viktora, normal kafa yapısıyla doğan ve Zika virüsü bulaşmış bebeklere yüzde 20 oranında rastlandığını söyledi.

Zika, sivrisineklerden veya cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğu için uzmanlar özellikle annelerin ve anne adaylarının oldukça dikkatli olması konusunda uyarıyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...