Başbakanlık'tan 'Merkez Bankası' açıklaması

Başbakanlık'tan 'Merkez Bankası' açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen ekonomi zirvesi sona erdi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve ilgili bürokratlar katıldı. nbsp;


Toplatının ardından Başbakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:


''Merkez Bankamız, yasasında belirlenen çerçevede araç bağımsızlığına sahiptir. Merkez Bankamız 2002 yılından beri, başta 2009 yılındaki küresel kriz olmak üzere, birçok kez bu tip uluslararası dalgalanmalara karşı aldığı tedbirlerle başarılı sınavlar vermiş ve kapasitesini uluslararası piyasalarda kanıtlamıştır.


GEREKEN ZAMANDA TEDBİRLER ALINIYOR


On iki yılı aşkın bir süredir hükümetlerimizle Merkez Bankamız arasında yakın bir iletişim ve istişare mevcut olmuştur. Bugün de Merkez Bankamız para politikaları hedefi doğrultusunda gereken zamanda gereken tedbirleri almaktadır.


PİYASALARDA DALGALANMALARA NEDEN OLDU


Avrupa Merkez Bankasının hızlı bir parasal genişleme kararı alması, ABD dolarının değer kazanmasına neden olmuş ve bu durum tüm gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de finansal piyasalarda dalgalanmalara neden olmuştur. Bu süreçte, Türk lirasının değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelere göre bir miktar daha fazla olmuştur.


BANKACILIK KESİMİ ŞOKLARA KARŞI DAYANIKLI


Bankacılık kesimimiz bu tip şoklara karşı oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumumuz, 2002 yılından beri etkin denetim ve gözetimiyle bankacılık kesimimizi sağlıklı bir yapıya kavuşturmuştur. Sermaye Piyasası Kurulumuz, yeni yasal çerçevesinde sermaye piyasalarını geliştirmek için yoğun bir çaba göstermekte, etkin düzenleme ve denetleme çalışmalarıyla uluslararası piyasalara güven vermektedir.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...