Başbakan Erdoğan'ın Başkan adayları tam liste

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'ın Başkan adayları tam liste

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan, saat 14.00'te Karşıyaka Arena'da partisinin İzmir ve Ege illeri büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklıyor.

Başbakan Erdoğan, partisini İzmir teşkilatı taraından düzenlenen aday tanıtım toplantısında adayları açıklıyor..
Erdoğan konuşması sırasında ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olarak Binali Yıldırım'ı açıkladı..
KİLİS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
KARS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Nevzat Bozkuş
1961 yılında Kars İlinin Selim ilçesine bağlı Karahamza Köyünde doğdu.ilkokulu Karahamza Köyü ilköğretim okulunda,Ortaokulu Selim ilçesinde, Liseyi Ankara Gazi lisesinde tamamlayan Bozkuş, yüksek öğrenimini Sivasta Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirerek tamamladı. (1986-1989) Erzurum Tedaş Müdürlüğü, (1989-1990) Sivas Tedaş Müdürlüğü, (1990) Hakkari Tedaş Müdürlüğü, (1990-2000) Kars Tedaş Müdürlüğü, (2000-2008) Ardahan Tedaş Müdürlüğü yanı sıra bu illerde üstlendiği görevler ise (1993-1995) Kars Tedaş Tesis Başmühendisi, (1995-1996) Kars Tedaş Tesis Şube Müdürü, (1996-2000) Kars Tedaş Müessese Müdürü, (2000-2008) Ardahan Tedaş İl Müdürü olarak görev yapmıştır.Evli ve iki çocuk babasıdır.
KARAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Ertuğrul Çalışkan
Astsubay olan babasının görev yeri olan Erzurum'da 1965 Yılında doğan Ertuğrul Çalışkan, .babasının Şehit olmasından sonra Karamana gelerek İlk, orta, lise öğretimini Karamanda tamamladı. 1987 yılında Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesini bitirdi. 2004 yılında Ak Parti'den İl Genel Meclisine seçildi. 2005 yılında yeni çıkan 5302 İl Özel İdareler Kanunu gereği yapılan seçimle İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi. Çalışkan evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.
ISPARTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Nuri Uzaktaş
1966 yılında Isparta'da doğdu. İlköğretimini Onaç İlkokulunda , orta ve lise eğitimini Isparta İmam Hatip Lisesinde tamamladı.1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.1992 yılında vatani görevini yaptı.1995-1998 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
1998 yılında istifa ederek ticaret hayatına başladı. Metal sektöründe üretim yapan Isparta ve Antalya'da işletme sahibidir. 2006 yılında Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 28.05.2007 tarihinde Genel Merkez tarafından Ak Parti İl Başkanlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
BURDUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Sabahattin Akkaya
1951 yılında Senirkent'te doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Burdur'da bitirdi. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Tamamlama Programından mezun oldu. 2 dönem Burdur Belediye Başkanlığı yapan Akkaya evli ve 3 çocuk babasıdır. Erdoğan'ın aday açıklamasından ömnce yaptığı konuşmada satır başları şöyle;
-Tarih boyunca İzmir'e hizmet etmiş kahramanları rahmetle yad ediyorum. Çaka bey, Umur bey, gazeteci Hasan Tahsin, merhum Adnan Menderes başta olmak üzere İzmir'in tüm yiğitlerine, efelerine, İzmir'in şehit ve gazilerine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. nbsp;
-Selanik'ten göçüp İzmir'e yerleşen, burada Gazi Mustafa Kemal'in merhume annesi Zübeyde Hanım'ı rahmet ve hürmetle yad ediyorum. nbsp;
-Bugün burada İzmir'le birlikte 12 ilimizin daha adayını açıklıyoruz. Aydın'ı selamlıyorum. Manisa'ya, Denizli'ye, Uşak'a, Kars'a, Tunceli'ye, Burdur'a, Isparta'ya, Kilis'e, Karaman'a, Osmaniye'ye selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. İlçeleri daha sonra hep bir arada yapacağız. nbsp;
-Bugün itibariyle artık 80 vilayetimizin adayını belirlemiş ve açıklamış olacağız. Geriye sadece Antalya kalıyor. nbsp;
-Cumartesi günü de Antalya'yı açıklıyor, 81 ilimizi açıklamış şekilde artık 30 Mart'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz. AK Parti teşkilatının çok değerli mensupları. Bugün İzmir'de bir milat yaşıyoruz. nbsp;
-İzmir'i tarihteki o güzel günlerine şanlı günlerine kavuşturacak, ayağa kaldıracak süreci bugün burada başlatıyoruz.
-İzmir demokrasi tarihimizde her zaman müstesna bir yere sahip oldu.
-Yakın tarihimizde tek parti döneminde CHP yönetimine karşı en anlamlı itirazları dile getirmiş bir şehirdir. nbsp;Baskıya zulme boyun eğmemiştir.
-İzmir özgürlük ve demokrasi istiyordu. Tek parti CHP zulmünden kurtulmak istiyordu.
-İzmir CHP'den çok çekti. Gerçekler ortadayken İzmir inanıyorum ki CHP demeyecek. Gerçek vizyonuna ulaşacaktır.
-30 Mart çok önemli, durmak yok yola devam. Kapı kapı dolaşacağız.
-İzmir artık 'Yeter' diyor. Biz buna ilave olarak 'Yewter söz de karar da milletin' diyoruz.
-İzmir, iddiası, hedefi olan bir şehirdir. İzmir tüm dünyada marka olmayı hakeden ve tanınmayı hakeden bir vizyon şehridir.
-Biz belediyecelikten geldik. Biz belediyeciliği biliyoruz. Bu bizim sanatımız. Bunu icra edeceğiz. nbsp;
-İzmir'in büyük düşünmeye, büyük hedefler belirleyip atılım yapmaya ihtiyacı var.
-İzmir'e hiç AK Parti eli değmedi. Buraya bir kongre merkezi dahi yapamadılar.
-Bayrağmızın dışında ikinci bir ülke bayrağı bu ülkeye kimse dayatamaz.
-Belii bir bölgenin değil 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Hizmetimizin gitmediği yer yok bu ülkede.
-Şu anda Hakkari'ye havaalanı yapıyoruz. Terör örgütü orada çalışanları engelliyor. Tüm engellemelere rağmen Yüksekova'ya havaalanını bitireceğiz.
-Kimlik politikalarını biz yıktık. Asimilasyona bir hayır dedik.
-Tek millet tek bayrak tek vatan, Rabia dedik. Doğu, Batı, Kuzey, Güney ayırımı yapanlara fırsat vermedik.
İZMİR ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM
-İzmir'de adayımız Binali Yıldırım dedik ve yola öyle çıkıyoruz.
-İnşallah yatırımlarımızla İzmir çok farklı bir yere kavuşacaktır.
-Millet ve milliyetçilik kimsenin ipoteği altında değildir. Cumhuriyet kimsenin tapulu malı değildir. Ancak insanın milleti için hizmet ve eser üretmesiyle somut hale gelirler. Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik Türkiye'yi içine kapatmak demek değil, Türkiye'yi büyütmektir. nbsp;
-Türkiye AK Parti iktidarları döneminde 11 yıl içinde milli geirini 3 kattan fazla arttırdı. Milleti seven biziz. Milliyetçi de biziz. Yani 1 milyon dolar için, batı kapılarında dolaşıp eli boş dönen iktidarlar varken, şimdi alan değil, veren el olan bir Türkiye var. Bu hale geldik.
-Ülkenin milli bankasıdır Merkez Bankası. MB'nin kasasında biz göreve geldiğimizde 27 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi tarihi bir rekor kırdık. MB'nin döviz rezervi dün itibariyle 135 milyar 637 milyon dolara ulaştı. Kim halkını daha çok seviyor? Elbette biz.
-Türkiye hizmet bekliyor, efendilik değil..
ERDOĞAN'IN İZMİR NOTLARI
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte öğle saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı'na inen Başbakan Erdoğan'ı, partisinin İzmir milletvekilleri, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililer ve bir grup işçi karşıladı. 45 dakikalık rötarla havaalanına ulaşan Başbakan Erdoğan'a Benin Cumhurbaşkanı Boni Yayi ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın da eşlik ettiği görüldü.
Uçakta olduğu için havaalanı mescidinde vakit namazı kılan Başbakan Erdoğan, yaklaşık yarım saatlik dinlenmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan VİP salonundan ayrıldı. El sallayarak parti otobüsüne binen Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı'na doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan, saat 14.00'te Karşıyaka Arena'da partisinin İzmir ve Ege illeri büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayacak. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...