Başbakan Erdoğan ve kurmaylarından Suriye zirvesi

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan ve kurmaylarından Suriye zirvesi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kurmayları ile toplantı düzenleyerek Suriye sınırındaki çatışmaları ve iç savaşı değerlendirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında gerçekleşen çatışmaları ve iç savaşı kurmayları ile masaya yatırdı. Dün İstanbul'dan, Ankara'ya dönen Erdoğan, ayağının tozuyla Resmi Konut'ta kurmayları ile Suriye zirvesi yaptı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı. Toplantının ana gündem maddesi Suriye'nin kuzeyinde devam eden ve zaman zaman Türkiye topraklarını da hedef alan çatışmalar oldu. Irak ve Şam İslam Devleti (İŞİS) ile PYD arasındaki çatışmaların son durumu ile ilgili bölgeden gelen istihbarat bilgileri görüşüldü. Özellikle "Ele geçiren büyük stratejik güç kazanır" ifadeleri ile değerlendirilen Ceylanpınar'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında, Suriye tarafında yer alan bölge için yapılan çatışmaların geldiği nokta masaya yatırıldı. Çatışmaların bir süre daha sürmesinin beklendiği dile getirildi. Çatışmanın devam etmesi Ceylanpınar'daki vatandaşlar için riskin devam etmesi olarak değerlendirilirken, alınacak önlemler de detaylı olarak ele alındı. nbsp;Toplantıda geçtiğimiz hafta İstanbul'da Dışişleri ile MİT bürokratları ile PYD lideri Salih Muslim arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından PYD'nin tutumundaki değişimler de ele alındı. Daha önce özerklik ilan etmek için girişimlerde bulunan PYD'nin lideri Muslim, "Bizim özerklik talebimiz yok. Sadece yönetim boşluğunu doldurmak gerekiyor" demişti. Türkiye de bölgedeki Araplar ve Türkmenleri de eşit temsil edecek bir yönetim anlayışına destek verileceğini açıklamıştı. Tüm bu açıklamalardan sonra PYD'nin izlediği yöntemler ve politikalar detaylıca masaya yatırıldı. Sınırdaki özel harekat sayısının ve silah kapasitesinin artırılıp artırılmaması da görüşüldü. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...