Başbakan Erdoğan: 'Sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan: 'Sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan: ' Her zaman ifade ediyorum sandık namustur. Eğer sandığı kabul etmiyorsanız, sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur" dedi.

Partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında sandık ve demokrasi vurgu yaptı. Erdoğan, "Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Her zaman ifade ediyorum sandık namustur. Eğer sandığı kabul etmiyorsanız, sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur" dedi. Erdoğan, "Demokrasi konusunda Türkiye'de zihniyet inkılabı yaptık. Bu inkılap belki bugün tam manasıyla anlaşılamayabilir. Özellikle gençlerimiz bu günü 12 yıl öncesi ile kıyas edemedikleri için Türkiye'nin nereden nereye geldiğini tam manasıyla göremeyebilir ama üzerinden vakit geçtikçe son 12 yılın cumhuriyet tarihimiz içinde nasıl parlak bir dönem olduğu anlaşılacaktır. Biz 12 yıl boyunca kendi iktidarımızı güçlendirmek için değil ülkemiz için, bayrağımız için vatanımız için ve aziz milletimiz için çalıştık. yaptığımız her reformu demokrasi ve hukuku perçinlemek için yaptık. Örnek 2010 referandumu. Şu anda 230'u aşkın insan Anayasa Mahkemesi bireyse başvuru ile dışarı çıktı. CHP, MHP hepsİ şu an havalara girmişler. 2010 referandumunda 'evet' oyları yüzde 58 ile sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna 'hayır' diyenler şu anda evet oylarının neticesini aldılar. biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. onar huzursuzluk için çalışanlar. hayır dediler. her türlü şeyi yaptılar. Biz bireysel başvuru hakkını getirdik. AİHM'ye gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi. AİHM leyhlerinde bile karar verse biz Türkiye olarak beli bir bedel verirdik içeride kalmaya devam ederlerdi. yani içeriden çıkamazdı. Şimdi hepsi çıktı mı çıktı. Şu anda onlardan teşekkür beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter" diye konuştu.


"Böcek soruşturması"


Başbakan Erdoğan, "böcek soruşturmasına" ilişkin, şunları kaydetti: "Türkiye'de bir başbakanın ofisi dinlenilecek ve başbakanın ofisinin dinlenilmesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu bütün belgelerini, bilgilerini toplayacak, ilgili mercilere, yargıya aktaracak... Hale bak, hepsi dışarıda. Ben şimdi buradan, paralel veya paralel değil, yargıya sesleniyorum; bütün belgeler ortadayken, suç aletleri ortadayken, bunları yapanlar ortadayken, neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş... Benim itirazım var. Bu ülkede eğer siz bir başbakanın dinlenilmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım, sizin evinizin, yatak odanızın dinlenilmesini, ortam dinlenilmesiyle vesairesiyle dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Soruyorum."
Cumhurbaşkanı seçimi
Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi kalkmış, ikisi de Genel Müdür ile Bahçeli, Türkiye'nin cumhurbaşkanında aranan vasıfları anlatıyorlar. Sizden daha güzel vasfa sahip olanlar olabilir mi? Bu ne demektir? Bizde bu vasıflar yok, oturduk konuştuk, bizim vasıflarımızın üzerinde vasfa sahip olan böyle bir kişiyi bulduk. Yaptıkları iş bu. Bu ülkede kimin cumhurbaşkanı seçilebileceğinin vasıflarını en güzel millet belirler, millet" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey, AK Parti'nin geleceğidir" dedi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerde oy kullanabileceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Uzun bir mücadelenin ardından yurt dışındaki vatandaşlarımıza bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkını teslim ettik. Yurt dışındaki vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde, belirli yerlere kurulacak sandıklarda artık oylarını kullanabilecek. Bunu da ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde tecrübe edecekler. İnşallah cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçileceği bu seçimlerde, ilk kez böyle bir tecrübe yaşanırken yurt dışındaki vatandaşlarımızın da demokratik haklarını kullanmaları, bulundukları yerlerde bunu ilk kez tecrübe etmeleri, milli iradenin tecellisi bakımından inanıyorum ki sandığın çok daha güçleneceği bir seçim olacaktır."
AJANSLAR



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...