Başbakan Erdoğan, Emine Hanım'a 'ilk görüşte âşık oldum'

Başbakan Erdoğan, Emine Hanım'a 'ilk görüşte âşık oldum'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan, Beyaz TV'deki 'Usta'nın Hikayesi' programında özel hayatına dair bilinmeyenleri anlattı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV'de katıldığı "Usta'nın Hikayesi" adlı belgeselde çocukluk ve gençlik anılarını anlattı. nbsp;Erdoğan, "Eskiden mahalle komşuluğu vardı. Herkes birbirini tanırdı. Çocukluğumda mahalleli çocuklarla koşar, oynar, çamurlarda yuvarlanırdık. Öyle olurdu ki benim annem evde yoksa komşu teyze beni yıkardı" dedi. Çocukluğunda uzun eşek, yakantop, dama, dokuz taş oynadığını belirten Başbakan, bisiklet alacak durumlarının olmadığını söyledi. nbsp;

İLK TANIŞMAMIZ
Başbakan Erdoğan, "Eşinizle nasıl tanışıp evlendiniz?" sorusu üzerine o anları şöyle anlattı: "Tepebaşı Gazinosu'nda partimizin bir toplantısı vardı. O toplantıda ön sıralarda oturan Emine Hanım'ın duruşu dikkatimi çekti. Yeni tabirle bir elektriklenme meydana geldi. Benim aşkı tanımlamam biraz farklıdır. Aşk, kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Şimdi bazıları âşık oldum diyorlar ama bakıyorsun sonra başkalarına da âşık oluyorlar. Bizimki öyle değil, biz bir âşık olduk, pir âşık olduk. İstemeye halamın oğlu, yengem, babam ve annemle hep birlikte gittik. Kakaolu ya da çikolatalı baklava götürmüştük. Kayınpederim kayınvalidem sağolsunlar hiç zorluk çıkarmadan hemen verdiler. Bir sene içinde nişanımızı, nikahımızı tamamladık."


EŞİM ÇOK HASSAS
Evlendiği andan itibaren siyasi mücadele içinde koşturduğunu anlatan Başbakan, "Bir gün olsun niye geç geldin sorusuyla karşılaşmadım. Sadece bir defa kızımın serzenişi ile karşılaştım. O da hasretlik sebebiyle. Ben de onları özlüyordum. Bir gece yatak odamızın kapısına büyük kızım Esra bir pusula asmış. "Babacığım bir geceni de bize ayır" diye. Duygulandım. Ben geldiğimde onlar uyumuş oluyordu, ben kalktığımda onlar nbsp;okula gitmiş oluyordu. Eşimin bu noktada yükümü alması, arkamda dik duruşu bana büyük destek oldu" diye konuştu. Ailede eşinin Beşiktaşlı, diğer bütün aile bireylerinin kendisi gibi Fenerbahçeli olduğunu ifade eden Erdoğan, son olayların ailedeki herkesi futboldan soğuttuğunu dile getirdi. Öğrencilik yıllarında yatılı okurken iyi menemen ve sucuklu yumurta pişirdiğini anlatan Erdoğan, evlendikten sonra bu işlerin kendisine kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Eşim beslenmem konusunda çok hassas. Bazen zorlandığımız oluyor. Alternatif tıbbı yakından takip eder. Ben de mümkün olduğunca onlara uymaya çalışıyorum ama zaman zaman bozduğum oluyor. Son günlerde hamur işini iyice azalttım" diye konuştu.


TORUN SEVGİSİ BAMBAŞKA
Evlat sevgisinin çok güzel olduğunu ifade eden Başbakan, torun sevgisinin ise bambaşka bir duygu olduğunu anlattı. En az üç çocuk tavsiyesini kendi çocuklarına da yaptığını belirten Erdoğan, çocuklara verilen sevginin ülkenin geleceği için bir yatırım olduğunu söyledi. Torunlarıyla zaman zaman oturup çizgi film izlediklerini anlatan Başbakan, "Anneleri de süre koyuyor, en fazla on dakika. Biz de ona uyuyoruz. İstanbul'daki bahçemiz adeta bir park gibi, onlarla orada gezme oynama fırsatı buluyoruz. En ufağı, Mahinur, o bir başka bizim için sevgi yumağı. Ayrı bir sinerji veriyor, güç katıyor" dedi.




GÜL, 'USTA'YI ANLATTI: BİZİMKİ, BİRLİKTE TARİH YAZDIĞIMIZ DÂVÂ ARKADAŞLIĞI
Başbakan Erdoğan'ın hayat hikayesinin anlatıldığı "Usta'nın Hikayesi"adlı belgeselde Erdoğan'ı anlatanlar arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yer aldı. İşte Gül'ün ağzından Erdoğan: "Tayyip Bey ile bizim arkadaşlığımız çok eski yıllara gider. 40 yıla yakın arkadaşlık, mahalle arkadaşlığı değil, vatan ve millete hizmette dâvâ arkadaşlığı. AK Parti'yi kurmamız iktidara taşımamız hiç unutulmayacaktır. Türkiye'nin son 15 yılındaki siyasi tarihini beraber yaptık. Türkiye'nin tarihini beraber yazdık. O kadar cesur adımlar attık ki, hangisi aklınızda deseniz burada zorlanırım. Hepsi birbirinden çok kıymetliydi. İlk hükümetimizi kurduğumuzda Türkiye zor şartlar altındaydı. Çok köklü reformlara imza attık. İnşaallah daha çok bu millete hizmet etme imkanı olacaktır. Kendisi çok kararlı, cesur, insanlarla sıcak ilişki kurabilen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda yufka yüreklidir." Başbakan'ı anlatanlar arasında Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Kenan Işık, Acun Ilıcalı, Kenan İmirzalıoğlu, Şahan Gökbakar ve Fatih Terim de yer aldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...