Başbakan Davutoğlu'ndan çok önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu'ndan çok önemli açıklamalar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Davutoğlu TRT canlı yayınında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde gerçekleşen özel yayına gazeteciler Nihal Bengisu Karaca, Mehmet Barlas, İbrahim Karagül ve Fikret Bila katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti olarak iç siyasetin öznesini değiştirdik, dış siyasette de hedefimiz Türkiye'yi özne yapmak" dedi.Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü tartışmalarına ilişkin, "Bunun arkasında bir sembolizm aramamak gerekir. Atatürk'ün mirası var ise, ki var, en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Mekanların ötesinde eğer Türkiye'yi idare eden cumhurbaşkanı, başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini, etkinliğini, şefkatini, halkıyla ilişkisini yeniden tanzim etmiş ve yeni bir ufka yöneltmişse, mirasa sahip çıkmak böyle olur" şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, "2015-2019 arasında ne mahalli seçim var, ne genel seçim var, ne herhangi bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. İnşallah yapabilirsek bir anayasa referandumu, yeni bir anayasa yaparız. O da şenlik olacak. Yani bırakın seçimi, şenlik olacak, toplumsal bir şenlik. Yani yüzyılın bayramı olacak" dedi.
Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Bir mülakatta şunu zikretmiştim. Bu öyle bir şey ki, hızlı akan bir nehirde karşıdan karşıya geçmek gibi. Yarıya kadar geldiğiniz inancına kapıldığınız anda karşıya geçmeye çalışırsınız. Ama oraya gelmemişseniz akıntı da varsa hep aklınız geride olur. Şunu bugün geldiğimiz nokta itibariyle söylüyorum. Biz yarıyı geçtik artık. Bundan sonra çözüm sürecinin bütün aktörleri açısından karşı kıyıya bir an önce ulaşmak var" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...