Bakan Eker açıkladı: Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı!

Bakan Eker açıkladı: Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'daki son durumla ilgili açıklama yaptı, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

İşte konuşmadan satır başları

Gelinin durum itibarıyla sokağa çıkma yasağına gerek olmadığına karar verildi. Saat 18'de uygulanacağı ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulaması son bulacaktır. Az sonra Valiliğimizin sitesinden bu duyurulacaktır.Sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. nbsp;

37 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Olaylarda 10 vatandaşımız Diyarbakır'da hayatını kaybetti. Otopsileri tamamlanan vatandaşların cenazeleri ailelerine teslim edildi. An itibarıyla 37 yaralının tedavisi sürüyor.124 bina saldırıya uğradı zarar gördü. Bir kısmı özel işyerleri, marketler.14 tane resmi bina, 15 banka şubesi ve 10'u kullanılamaz hale gelen 34 okul. 8'i kent merkezinde 26'sı da değişik ilçelerde.Resmi binalarda okullarda PTT Bank ve diğer banka şubeleriyle ilgili yağma olayları da oldu.Bismil ilçe tarım müdürlüğünde 8 bilgisayar 4 yazıcı ile birlikte yağmalandı. Güvenlik kameraları tahrip edilmiş.PTT Bank'tan kıymetli evrak para vs alınıp götürülmüş. Marketlerden de eşya alınıp götürüldüğü biliniyor.

"116 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"
27 özel, 20 resmi araç tahrip edildi.5 parti binası, 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan MOBESE kameralar zarar görmüş. nbsp;.Bu olaylarda güvenlik kuvvetlerimiz, olaylara karıştığı tespit edilen ve sokağa çıkma yasağığını ihlal edenleri gözaltına aldı. Toplam 116 kişi gözaltına alındı.

"GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Güvenlik görevlilerimiz bütün kışkırtmalara rağmen metanetle görevlerini yaptı. Buradan kendilerini gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Dün de söyledim bu şekildeki saldırıların bize göre hiçbir gerekçesi yoktur. İnsanların bir konu ile ilgili tepkilerini ortaya kocakları hakları vardır. Ama bunu gerekçe gösterip yakıp yıkmak hukuğa sığmaz. Dileriz ki bu hasarla kalınır.
Şehirde şu anda sükunet ve sağduyu var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bu tür olayları bir daha yaşamayız.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI
Vatandaşları sükunete çağıran her davranışı olumlu karşılıyorum. Bu bir katkıdır. Bunu kim yaparsa yapsın teşekkür ederim.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...