Bakan Avcı açıkladı 24 Nisan tatil olacak mı?

Bakan Avcı açıkladı 24 Nisan tatil olacak mı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

24 Nisan tatil olacak mı öğrenciler merak ediyor. Konuyla ilgili Bakan Avcı'dan açıklama geldi ve 24 Nisan günü okullar tatil değil. 23 NİSAN

24 Nisan tatil olacak mı öğrenciler merak ediyor. Konuyla ilgili Bakan Avcı'dan açıklama geldi ve 24 Nisan günü okullar tatil değil. 23 NİSAN.. Her yıl olduğu gibi bu senede 23 Nisan resmi tatil. Fakat bu sene 24 Nisan perşembe tatil olmayacak. Öğrencilere ve memurlara 24 nisanda tatil yok. nbsp;24 nisan cuma günü okullar tatil mi diye merak eden öğrencilere MEB en net cevabı verdi. 24 nisanda okullar tatil değil. Nabi Avcı23 Nisan'da resmi tatil yapacak öğrencilerin 24 nisan cuma günü okula geleceklerini açıkladı. nbsp;Yani 24 Nisan'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler öğrencileri 24 Nisan'da eğitime devam edecek.

Bakan Avcı açıkladı 24 Nisan tatil olacak mı?

23 Nisan yaklaşırken öğrenciler de her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Nisan'ın tatil olacağı beklentisi içindeydi. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil olduğunu açıklamış ancak 24 Nisan'da liselerde eğitime devam edileceğini duyurmuştu.Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 İş Takvimi'ne göre de 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil kapsamında yer alıyor. Bakanlık yetkilileri de 24 Nisan'ın tatil olmadığını doğruladı. nbsp;

TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Arnavutluk, Macaristan, Litvanya, Makedonya, Moğolistan ve Maldivler'den Antalya'ya gelen yaklaşık 150 çocuk, Kumluca ilçesini ziyaret ettiKumluca Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen konuk ülke çocukları, Mavikent Düğün Salonu'nda ülkelerine özgü dans gösterileri sundu.

Bakan Avcı açıkladı 24 Nisan tatil olacak mı?

Gösterilerde, Mavikent Ramazan Abacı ve Çanakçı Ortaokulu öğrencileri de halk oyunları gösterileri sergiledi. Gösteriler sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Ali Girgin, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve diğer protokol üyeleri tarafından çocuklara plaket ve çeşitli hediyeler verildiGösterinin Kumluca şehir merkezine gelen konuk çocuklar, Kumluca Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi Kalekule ve Kent Müzesi'ni ziyaret etti.

nbsp;İsveç'in başkenti Stockholm'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına 10 binden fazla kişi katıldıTürkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Ömer Kaya Türkmen, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamada yaptığı konuşmada, "Atatürk, geleceğin çocukların elinde olduğu bilinciyle bu güzel etkinliği bizlere armağan etti. Türk milletinin 95 yıl önce kazandığı egemenliğin bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

İsveç-Türk Gençlik Federasyonu tarafından ünlü Kralın Bahçesi Parkı'nda düzenlenen kutlamaya gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmen, emeği geçenlere teşekkür ettiTürkmen, "Egemenlik demişken, Türkiye'deki 7 Haziran genel seçimleri için 31 Mayıs'ta İsveç'te de oy kullanılacak. Burada kalabalığı hazır bulmuşken, bütün vatandaşlarımızı oy vermeye davet ediyorum'' dediAK Parti'nin Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da ilk kez yurt dışında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirtti. Stockholm'deki kutlamada karşılaştığı kalabalık ve müthiş coşkudan çok etkilendiğini kaydeden Türkmenoğlu, 23 Nisan'ın Türkiye'de de aynı coşkuyla, festival havasında kutlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı açıkladı 24 Nisan tatil olacak mı?

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada kutlamaya çocuklarıyla katıldığını belirtti. Kaplan, Stockholm'de yaşayan farklı ülkelerden binlerce kişinin 23 Nisan kutlamasında bir araya geldiğine işaret ederek "Türk Milletinin 23 Nisan bayramını şimdiden kutluyorum'' dediİsveçli müzisyenlerin de aralarında bulunduğu grupların davul zurna eşliğinde konser verdiği kutlamada miniklerden oluşan halk oyunları ekipleri performanslarıyla büyük alkış aldı. Türk yemeklerinin satıldığı stantlar büyük ilgi görürken Fenerebahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi futbol takımlarının stantları da katılanların dikkatini çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...