Babek Zencani: Türkiye'ye yatırıma devam edeceğim

Babek Zencani: Türkiye'ye yatırıma devam edeceğim

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Babek Zencani, 'Onun patronu değilim, birkaç sefer görüştük. Türkiye'ye de Erdoğan'a güvendiğim için yatırım yaptım' dedi.

İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunda tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın arkasındaki isim olduğu iddia edilen İranlı iş adamı Babek Zencani ilk defa konuştu. "Reis" ve "Kont" olarak da bilinen dolar milyarderi Zencani, "Reza Zarrab'ın patronu değilim. Onunla hayatımda birkaç defa görüştüm. Aramızdaki iş ilişkisi toplam ticaret hacmimin binde birinden bile daha azdır. Zarrab yasa dışı işlere karışmışsa da kendi sorumluluğundadır" dedi. 39 yaşındaki iş adamı Türkiye'ye gelme amacını ise şöyle açıkladı: "Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gelişen Türkiye, sadece benim için değil, Müslüman ülkelerin sermaye sahipleri için bir cazibe merkezi haline dönüş müştür. Ben Erdoğan'ın liderliğine olan güvenim sebebiyle Türkiye'de yatırım yaptım. Erdoğan ile bir Müslüman olarak gurur duyuyorum. Hayatımda hiç karşılaşmadığım Erdoğan'a olan sevgimde bir azalma olmayacaktır. Türkiye'de yatırım yapmaya da devam edeceğim." Bu arada İran basını, Babek Zencani'ye ait Qeshm Air uçağının önceki gece İstanbul'dan Tahran'a yapacağı uçuşuna Türkiye tarafından izin verilmediğini duyurdu. Ancak nbsp;uçağın İstanbul'a hiç gelmediği anlaşıldı. Zencani, 200 yolcusunu kiraladığı uçakla 10 saat geçikmeli olarak Tahran'a götürdü. Öte yandan Zencani'nin başkent Tahran'daki milyar dolarlık dev bir alışveriş ve eğlence merkezi projesi, hakkında çıkan haberler sebebiyle iptal edildi. TAHRAN DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...