Ayyıldız Tim'den Çin'e ağır darbe

Ayyıldız Tim'den  Çin'e ağır darbe

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ayyıldız Tim Çin'de bir çok kamu kurum ve kuruluşunu dijital ortamda hackleyerek ağır darbe indirmişti, bu saldırıların devamı geldi.

Ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim Çin'i zor durumda bırakmaya devam ediyor. Doğu Türkistan'da yaşanan zulum için geçtiğimiz günlerde harekete geçen ve Çin'de bir çok kamu kurum ve kuruluşunu dijital ortamda hackleyerek zor durumda bırakan ve zarara uğratan Ayyıldız Tim, saldırıların ikincisini de gerçekleştirdi. TGRT Haber'den Semih Bişkin'in Ayyıldız Tim yetklililerinden edindiği bilgiye göre bu kez Çin'in bir çok devlet kurumuna ait olan sitelerine siber saldırı düzenlendi. Çin devleti ve halkının erişim problemi yaşamasından dolayı zarara uğradığı da düşünülürken, bir çok yerde veri akışı saatlerce durdu. Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı baskı ve zulümlerin son bulması durumunda Ayyıldz Tim'in geri çekileceği öğrenildi.


SOYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ


Ayyıldız Tim yetkilisi yaptığı açıklamada, 'Çin'in soydaşlarımız olan Uygur bölgesinde yaşayan ve baskı, zulüm, ambargo altında olan Türk kardeşlerimize karşı bu tutumu devam ettiği sürece saldırılarımız sürecek. Soydaşlarımızın her alanda yanında olmaya kararlıyız, Çin devleti ve kamuoyu Doğu Türkistan'da yaşayan kardeşlerimize karşı artık bu tutumuna son vermeli. Bu tutum son bulmadığı müddetçe Çin'i zor durumda bırakmak için elimizden gelen tüm gayreti göstererek gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız ve her alanda bizde onları baskı altına alacağız' dedi.


DEVLET SİTELERİNE UYARI AÇIKLAMASI


Ayyıldız Tim siber saldırı yaptığı ve ele geçirdiği devlet, kamu ve kuruluş sitelerine uyarı yazısı ekledi. Uyarı Çince ve Türkçe olarak iki dille yazıldı ve şunlar söylendi; Çin, Doğu Türkistan'ı rahat bırak, Atilla'nın torunları burada!' girilen sitelerde bu görüntüyle karşılaşan Çinliler ne yapacağını bilemedi. İşte Ayyıldız Tim'in siber saldırısı sonrası yaptığı o uyarı; TGRT Haber / Semih Bişkin


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...