Aslı Çakır Alptekin'in eşinden bomba iddia!

/ Kaynak: DHA
Aslı Çakır Alptekin'in eşinden bomba iddia!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Doping raporunun gizlenmesi için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın oğulları Papa Massata ve Khalil Diack'a rüşvet verdiği iddia edilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin, gündem oluşturacak bir açıklama yaptı.

Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından hazırlanan raporda yanlış bilgiler bulunduğunu savunarak, "Bu sabah kendileri ile konuştuk, her an gerekli düzeltmeyi yapmalarını bekliyoruz. Raporlarından rüşvet için anlaşma yaptığımız ve 35 bin Euro ödediğimiz kısmını çıkaracaklar" dedi.

WADA RAPORUNDAKİ İDDİALAR...
WADA eski başkanı Richard Pound, spor hukukçusu Richard McLaren ve Alman emniyet görevlisi Günter Younger'ın hazırladığı raporda, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın oğulları Papa ve Khalil için 'Dopingin üstünü örtmek için Aslı Çakır Alptekin'den para istedi' iddiasında bulunulmuştu.
"Lamine Diack'ın oğulları Papa Massata Diack ve Khalil Diack, Aslı Çakır Alptekin'den para isteyerek IAAF disiplin yönetmeliğini çiğnemiştir. Ayrıca biyolojik pasaportta tespit edilen dengesizlikleri örtbas edebileceklerini söyleyerek de suç işlemişlerdir" denilen raporda, Papa Massata Diack'ın, Aslı'nın kulübünden iki temsilciyle Monaco'da buluşarak, önce 650 bin, sonra 300 bin Euro rüşvet istediği ancak teklifin reddedildiği kaydedildi.
Papa Massata Diack ile İstanbul'da gerçekleşen ikinci görüşmede ise Aslı'nın 100 ila 250 bin Euro arasında bir meblağı ödemeye razı olduğu ve bunun 35 bin Euro'sunu da peşin olarak verdiği iddiası yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...