AÖF kayıt yenileme işlemi ve harç ücreti / 2017 Açıköğretim kayıt ücretleri aöf kayıt yenileme

Düzenleyen:
AÖF kayıt yenileme işlemi ve harç ücreti / 2017 Açıköğretim kayıt ücretleri aöf kayıt yenileme

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AÖF kayıt yenileme başladı mı? Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül Pazartesi günü başladı. Kayıt yenileme işlemleri ve kayıt ücretleri nasıl yapılır? İşte AÖF kayıt yenileme işlemleri…

AÖF Kayıt Yenileme Öğrenci Girişi / 2017 Açıköğretim Aöf kayıt ücretleri... AÖF kayıt yenileme başladı mı? Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül Pazartesi günü başladı. Kayıt yenileme işlemleri ve kayıt ücretleri nasıl yapılır? İşte AÖF kayıt yenileme işlemleri… 2016-2017 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt tarihleri AÖF resmi sitesinde duyuruldu. Yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrenciye açıköğretim sistemiyle yükseköğrenim sağlayan AÖF 17 lisans ve 34 önlisans programıyla bu sene de yeni öğrencileri bünyesine katacak. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri kayıt yenileme, ders ekle-sil işlemi ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt Yenileme İşlemleri 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayıp, 07 Ekim 2016 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. 


AÖF HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Açıköğretim Fakültesi'nde kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler 2016 – 2017 döneminde ne kadar harç ücreti kesin olarak yatıracağı henüz belirtilmiş olmasa da geçen yıllardan farklı olmayacağı öngörülmektedir. Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri, Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (Felsefe Lisans Programı, Sosyoloji Lisans Programı, Tarih Lisans Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı) harç ücretleri, İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri, İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri 205 TL olarak ödenmesi gerekiyor.

SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı                                      26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı                    14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı                                  15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı                27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı      15 Temmuz 2017

AÖF kayıt yenileme işlemi ve harç ücreti / 2017 Açıköğretim kayıt ücretleri aöf kayıt yenileme
2016/2017 AÇIKÖĞRETİM KAYIT TARİHLERİ İÇİN
- Kayıt Türü: - ÖSYS Yeni Kayıt: 25 Ağustos 2016 Perşembe günü başladı - 03 Eylül 2016 Cumartesi günü bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 03 Eylül 2016 Cumartesi günüdür.
- İkinci Üniversite: 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü başladı - 09 Eylül 2016 Cuma bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 09 Eylül 2016 Cuma günüdür.
- Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.

AÖF KAYITLARI İÇİN İSTENEN BELGELER
İnternetten yapılan başvuru belgesi
Fotoğraflı – İmzalı Form
Öğrenci Bilgi Formu
Öğrenim Belgesi
Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm aday öğrenciler, her öğretim yılı başında Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen katkı payını/öğrenim ücreti tutarını ödemesi hâlinde kesin kayıt için istenen belgeler ile birlikte ilgili birimin kayıt bürosuna başvurarak kayıt yaptırır.


KREDİ KARTI ÖDEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt işlemleri için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz, ATA AÖF başvuru detaylarında ise ücretlerin T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank veya Vakıfbank şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerektiği yer almaktadır:

*Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme
(Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)
*Şubeden Ödeme
*İnternet Bankacılığından Ödeme
*ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
*Telefon Bankacılığı ile Ödeme
*Kayıt yenileme ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.
*Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.
*Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...