Amerika vuracak Araplar ödeyecek

Amerika vuracak Araplar ödeyecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başkan Obama'nın finansman kaynağını ABD Dışişleri Bakanı Kerry açıkladı, Körfez ülkeleri, müdahalenin masraflarını karşılamaya hazır.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ndeki toplantıda, Suriye'ye muhtemel askeri müdahalenin masraflarının nasıl karşılanacağı gündeme geldi. Cumhuriyetçi senatör Ileane Ros-Lehtinen, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye Suriye savaşının finansmanını sordu. Amerikan Washington Post gazetesindeki habere göre, Kerry, "Körfez'deki Arap ülkeleri, Suriye lideri Beşar Esad'ı devirmek için ABD önderliğinde yapılması planlanan askeri müdahalenin bütün masraflarının karşılanması için teklifte bulundu" dedi. Kerry, geçen Cumartesi günü 28 Avrupa ülkesinin dışişleri bakanıyla görüştüğünü ve bölgedeki birçok ülkenin de kendilerine operasyonun parçası olmayı teklif ettiklerini dile getirdi. Kerry, "NATO üyesi Türkiye, operasyonun parçası olmayı istiyor. Fransa, operasyonun parçası olmaya gönüllü. Diğer gönüllü ülkeler de var. Ama açıkçası, bu tür bir (sınırlı) operasyonda kullanılabilecekten çok daha fazla gönüllü var" dedi. ABD'nin düzenleyeceği askeri müdahalenin ekonomik boyutları hesaplanmaya başlandı. ABD'nin Akdeniz'de bulunan 6 adet savaş gemisinin 5'i 200'den fazla Tomahawk füzesi taşıyor. Bir Tomahawk füzesinin fırlatılmasının maliyeti ise 1.5 milyon dolar. nbsp;Uzmanlar, operasyonun 1 yıldan fazla sürmesinin sıkıntıya sebep olabileceğini belirtiyor. ABD, 1999'da Kosova'ya yaptığı geniş çaplı ve 77 gün süren operasyona 5 milyar dolar harcamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...