Ak Partiden açıklama 'Türkiye gaza gelip Suriye'ye girmez'

Ak Partiden açıklama 'Türkiye gaza gelip Suriye'ye girmez'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hüseyin Çelik, MKYK sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Çelik, Ağustos ayında yaptırdıkları anket sonuçlarını paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. İşte Çelik'in açıklamasından satırbaşları: "Darbeye darbe demeyen Batı'ya Mübarek'in tahliyesi mübarek olsun. Mısır'da insanlık vicdanı bir kez daha kanamıştır. Silah adalete hükmetmiştir. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Biz bu darbe yapılır yapılmaz bu darbenin kimlere ne avantajlar sağlayacağını biliyorduk. Diploması elbette bir tarafıyla pragmatizmdir, ancak pragmatizm adına siz vicdanınızdan vazgeçerseniz yaptığınız iş diplomasi olmaz. Türkiye yalnız kaldı teranelerine prim vermiyoruz. Biz darbe yapanların safhında olmaktansa onların uzağında kalmayı tercih ederiz hep. Bizim Suriye ve Mısır halkıyla problemimiz olmadı hiç, onlar bizim kardeşimizdir. Ama oradaki yönetimlerle her zaman problemlerimiz oldu.
GAZA GELEREK SURİYE'YE GİRMEYİZ
Biz gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz. Türk ordusu bu işi halleder deyip bize gaz verenler oluyor, ama biz duygularımıza hakim oluyoruz, aklımız duygularımıza hakim. Bize diplomasi dersi vermeye kalkıyorlar. Sadece hükümeti eleştireyim diye bu gayret içerisinde olanlara söylüyorum, boşuna uğraşmayın. Türkiye'de bir istikrar var ve halkımız bunu takdir ediyor.
Ağustos ayında yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını size bildirmek isterim. 5-19 Ağustos tarihleri arasında yapılan araştırmada halkımıza oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna AK PArti diyenler yüzde 51.4, CHP diyenler yüzde 24.9, MHP diyenerin oranı yüzde 13, BDP diyenlerin oranı da yüzde 7. Değişen bir şey yok yani.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...