AK Parti reklam filmi neden kaldırıldı?

AK Parti reklam filmi neden kaldırıldı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti'nin en çok izlenen reklamı ani bir kararla durdurulma kararı alındı. AK Parti'nin yasaklanan reklam filmi neden kaldırıldı

Yüksek Seçim Kurulu , AK Parti'nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin durdurulmasına karar verdi. 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere az bir zaman kala yayınlanan Ak Parti'nin yeni reklamı yasaklandı. YSK, bu kararı CHP ve MHP'nin başvurusu üzerine aldı. Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, Ak Parti'nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nun 58'inci maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır" deniliyor.



İŞTE AK PARTİ'NİN ÇOK KONUŞALAN REKLAM FİLMİ-tıkla



AK PARTİ SEÇİM İÇİN FİNAL VURUŞUNU BU REKLAMLA YAPTI

AK Parti'nin 30 Mart seçimleri için hazırladığı son reklam filmi ilk kez yayınlandı. "Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez" başlığıyla Türkiye'deki kanallarda saat 20.30'da aynı anda yayınlandı. Reklam filmi boyunca Başbakan Erdoğan'ın ağzından İstiklal Marşı okunması izleyicilerin büyük beğenisini topladı.


REKLAM FİLMİNDE PARALEL VURGUSU
Filmde Türk bayrağına sabotaj yapılıyor ve dalgalanan bayrak indiriliyor ama halk o bayrağı el birliğiyle tekrar yükseklere çıkarıp dalgalandırıyor.


ERDOĞAN BİZZAT ARAYIP TEBRİK ETTİ
Kulislere göre, AK Parti'nin hazırladığı yeni reklam filmi izleyenlerin tüylerini diken diken ederken Başbakan Erdoğan'ın da büyük beğenisini kazanmış ve oldukça duygulandırmış. Hatta Erdoğan reklamı yapan ajansı bizzat arayarak tebriklerini sunmuş.

AK PARTİ'NİN BAYRAKLI REKLAMI

AK Parti reklam filmi neden kaldırıldı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...