AFAD açıkladı, işte Ermenek'te son durum!

AFAD açıkladı, işte Ermenek'te son durum!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ermenek'teki maden ocağına su basmasının ardından haftalar geçerken AFAD'dan son duruma yönelik bir açıklama geldi

Ermenek maden faciasında hala mahsur kalan işçilere ulaşılamadı. AFAD yaptığı açıklamada 24 saatte sadece 35 metre ilerleme kaydedildi. Ermenek'te ailelerin hüzünlü bekleyişine sadece 35 metre ilerleme açıklamasına karşı işçi yakınları bu duruma sitem ettiler.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla 315 arama-kurtarma personeli ve toplam 603 kişilik bir ekibin, Ermenek'te devam eden çalışmalarda görev aldığı belirtildi. Arama çalışmalarına hız kesmeden devam edildiğini belirten AFAD çalışmalar devam ediyor dedi.
Çalışmaların, sekizer saatlik üç vardiya halinde aralıksız devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Desandre bölümünde 753 kotunda çalışmalar devam etmektedir. Bu alandan şimdiye dek 1556 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 35 metre ilerleme sağlanmıştır. Ermenek'te devam eden çalışmalara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı sağlık bakanlığı, Aile ve Sosal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile sivil toplum örgütlerinin katkıları ile devam edilmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir" AFAD'ın açıklamasından sonra işçi yakınları kaydedilen ilerleme karşısında sitem ettiler. Ermenek maden faciasında geçtiğimiz günlerde işçilerin cansız bedenleri çıkarılmıştı. İşçi yakınlarının maden alanında bekleyişleri sürüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...