Abdullah Gül'ün veda mesajında dikkat çeken detay

/ Kaynak: AA
Abdullah Gül'ün veda mesajında dikkat çeken detay

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, halka hitaben yayımladı veda mesajında dikkat çeken detay...

Abdullah Gül veda mesajı yayımladı. Abdullah Gül'ün veda mesajında dikkat çeken detay ve daha fazlası... Gül, halka hitaben yayımladığı veda mesajında, "Siyasi kimliğime rağmen, tarafsızlığımı titizlikle korudum" ifadesini kullandı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halka hitaben veda mesajı yayımladı. Gül'ün veda mesajının satır başları şöyle: Milli iradenin temsilcisi, yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçildiğim Cumhurbaşkanlığı görevimde, öncelikle, Çankaya'nın kapılarını sizlere, halkımıza, açtım. Devleti ve milleti kucaklaştırdım, kaynaştırdım. Anayasayı uygulama ve devlet kurumları arasında uyumu sağlama görevimi, en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.
"Siyasi kimliğime rağmen, tarafsızlığımı titizlikle korudum.
21. yüzyıla yakışan yeni bir anayasanın en geniş katılımla hazırlanması ve mümkünse oydaşmayla benimsenmesi için birçok kere çağrılar yaptım. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin, denge-fren sisteminin demokrasimiz için önemini sık sık vurguladım.
Din ve ibadet özgürlüğünün temel hak ve özgürlüklerin ayrılmaz bir parçası olduğuna olan inancımla, laikliğin yanlış uygulanmasına son verilmesini her zaman savundum ve destekledim. Başörtüsü meselesinin ülkemizi bölmesine devletimizin en üst düzeyinde son verdiğimi gördünüz.
Kürt asıllı vatandaşlarımın tarihten kaynaklanan kültürel, insani, siyasi ve ekonomik sorunlarının çözümü için yapılan çalışmalara ilham ve destek verdim.
Devlet sistemi içinde, Anayasa ve kanunlardan kaynaklanmayan herhangi bir dayanışma ve yapılanmaya müsaade edilemeyeceğini her zaman vurguladım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...