ABD'nin Büyükelçisi'ne bombalı suikast girişimi

/ Kaynak: AA
ABD'nin Büyükelçisi'ne bombalı suikast girişimi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

El Kaide'ye bağlı Ensar eş Şeria örgütü, ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'e yönelik suikastı, güvenlik güçlerinin dikkatinin önlediğini açıkladı

Örgüt, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Üyelerimiz, ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'e suikast düzenlemek için Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin evinin önüne iki adet bomba yerleştirdi. Bombanın perşembe günü Hadi ile görüşen Tueller'nin evden çıkışı sırasında patlatılması hedeflendi ancak patlayıcılar güvenlik güçleri tarafından önceden fark edilerek etkisiz hale getirildi" denildi. Konuya illişkin Yemen makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.
CUMHURBAŞKANI'NA PARTİDEN İHRAÇ
Öte yandan Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin partisindeki görevlerine son verildi. Genel Halk Kongresi Partisi'nden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partinin en üst siyasi organı olan Genel Komite'nin başkent Sana'daki toplantısında Hadi'nin partideki Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter görevlerinden alınmasına karar verildiğini belirtti.
Hadi'nin yerine kimin getirildiğine ilişkin ise bilgi verilmedi.
Genel Halk Kongresi Partisi kaynakları, daha önce yaptıkları açıklamada, ABD'nin devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in ülkeyi terk etmesi veya yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı yönündeki talebinin arkasında Hadi'nin olduğunu savunmuştu. ABD'nin Sana Büyükelçiliği ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı.


Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, dün akşam, Halid Mahfuz Bahhah başkanlığında yeni kabinenin kurulduğunu açıklamıştı. Yeni hükümet üyelerinin yüzde 40'ı ülkenin güneyindeki eyaletlerden, yüzde 12'si kadınlardan ve yüzde 38'i ise siyasi partilerden oluşuyor.


Bir süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, başkent Sana'ya giren Husiler ile yönetim arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma maddeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Hadi, 8 Ekim'de Basın Ofisi Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i hükümeti kurmakla görevlendirmiş ancak gelen tepkiler üzerine Mübarek görevi kabul etmemişti. Hadi, 12 Ekim'de bu görevi, "siyasi çevrelerin" üzerinde uzlaştığı eski Petrol Bakanı ve Yemen'in BM daimi temsilci Halid Mahfuz Bahhah'a vermişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...