ABD verileri iyi geldi, Dolar TL fırladı

ABD verileri iyi geldi, Dolar TL fırladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD'de bugün açıklanan verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle Dolar/TL 1.94'ün üzerini gördü.

Dolar/TLABD'de bugün açıklanan verilerinin beklentilerin üzerinde ekonomiktoparlanmaya ve dolayısıyla ABDMerkezBankası'nın tahvil alımlarını daha erken azaltmaya başlayabileceğine işaret etmesiyle 1.94'ün üzerini gördü. ABD'li finans kuruluşu ADP Research Institute tarafından açıklanan verilere göre ABD özel sektörde istihdam artışı Temmuz'da 200,000 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine göre ise ABD'de ikinci çeyrekte büyüme yüzde 1 beklentilerinin oldukça üzerinde yüzde 1.7 arttı.
ABD VERİLERİ DOLARI YÜKSELTTİ
TSİ 15:15'te açıklanan ADP verisi öncesi 1.9290 seviyesinde işlem gören dolar/TL günün en yüksek seviyesi olan 1.9420'ye kadar yükseldi. Dolar bugün akşam sonuçları açıklanacak merkez bankası faiz kararı öncesi gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında geniş bantta değer kazanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...