49 ülkedeki öğretmenlerle Türkiye'de buluştu

49 ülkedeki öğretmenlerle Türkiye'de buluştu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye Maarif Vakfının yüz yüze eğitim seminerleri, Covid-19 salgını nedeniyle iki yıl aranın ardından Ankara'da yapıldı.

MAHMUT ÖZAY

Seminerlere, 49 ülkeden 127 Türkçe öğretmeni ve vakfın okullarında istihdam edilen 34 yerel öğretmen de katıldı. Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, birçok ülkede eğitim faaliyetleri yürüten vakfın en önemli işlevlerinden birinin Türkçe öğretmek olduğunu söyledi. Şibirgan Fazilet Vahab Afgan Türk Kız Lisesi öğretmeni Feride Bayat "Özellikle Afgan kız öğrencileri, Türkçe öğrenimi konusunda çok istekli ve yetenekli" dedi. Kuzey Makedonya Kalkandelen Uluslararası Maarif Okulları öğretmeni Merita Mustafa "Türkçe gönül ve sevgi dilidir. Atalarımızın yaptığı gibi biz de farklı ülkelerde bu sevgi diliyle gönülleri fethetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...